detector.media
20.02.2021 16:42
Марченко заявила, що в 2003-му допомогла Зеленському із роботою на «1+1». А тепер вона йде в політику
Марченко заявила, що в 2003-му допомогла Зеленському із роботою на «1+1». А тепер вона йде в політику
Оксана Марченко вважає себе та свого чоловіка Віктора Медведчука – «майбутнім мирної та успішної України». Напередодні проти них запровадила санкції РНБО через ймовірне фінансування тероризму.

Дружина одного з лідерів «Опозиційної платформи – За життя», нардепа Віктора Медведчука Оксана Марченко записала відеозвернення, в якому повідомила, що стала членом партії ОПЗЖ та йде в політику. Також вона розповіла, що Володимир Зеленський у 2003 році просив її допомоги у працевлаштуванні. 

«Складно коментувати неконституційне, репресивне і дурне рішення нинішнього гаранта, який в 2003 році мені таким не здавався. Коли одного разу влітку зі своєю численною компанією, в тому числі братами Шефірами та іншими артистами завітав до мене додому з проханням про працевлаштування. Я була гостинною і допомогла з роботою. Уже в кінці 2003 року ви стали виходити на каналі "1+1". Сподіваюся, все було добре. Але ключове слово тут – "було", тому що ви вже в минулому. І з кожним новим своїм підписом під беззаконними документами ви забиваєте черговий цвях в свою недолугу політичну труну», – сказала Оксана Марченко.

Вона назвала себе та свою родину «майбутнім мирної та успішної України», «законослухняними людьми», які «люблять свою країну» та «здобули тепер ще більше прихільників».

«До вчорашнього дня я була тільки дружиною, другом, тилом, матір'ю його (Віктора Медведчука – ред.) дітей. Але ви, самі того не розуміючи, змусили мене взяти політичну зброю, щоб стати поруч зі своїм чоловіком і йти до нашої спільної мети одним фронтом. Тепер замість одного Медведчука ви отримали ще й Марченко, яка ніколи не прагнула йти в політику, але ви не залишили мені вибору. З сьогоднішнього дня я вступаю в партію ОПЗЖ, де своїм головним завданням бачу захист українського народу від свавілля і беззаконня», – додала Оксана Марченко.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО запровадила санкції проти Медведчука та Марченко. Санкції вводяться на все майно, яким володіють нардеп та його дружина. Під санкції потрапила також Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Їх всіх підозрюють у фінансуванні тероризму.

Санкції проти Марченко і Лавренюк, зокрема, ввели через володіння заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР», він розташований у Росії.

Загалом рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки. Обмеження запроваджують на три роки. 

Попри те, що Оксана Марченко володіє часткою акцій телеканалу «1+1», канал продовжить працювати.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY