detector.media
20.02.2021 10:24
20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Нацрада нагадує правила мовлення в цей день
20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Нацрада нагадує правила мовлення в цей день
О 12.00 мовники мають оголосити хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома. В ефірі не має бути комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач.

В Україні 20 лютого відзначають День Героїв Небесної Сотні.

«З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), Указом Президента України від 11.02.2015 № 69  20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні», – нагадують у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

Для віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави, Нацрада рекомендує телерадіоорганізаціям при плануванні програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

У день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані:

Раніше Нацрада зафіксувала ознаки порушення мовлення у день жалоби у телеканалів «МТВплюс» (ТОВ «ТРК «МТВ-Плюс», смт Мирне Запорізької області), EnTV (ТОВ «ТРО «Оріон», м.Енергодар Запорізької області) і TVМ (КП «ТРК «Мелітополь» Мелітопольської міської ради Запорізької обл.). Регулятор призначив позапланові безвиїзні перевірки цим компаніям.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY