detector.media
19.02.2021 16:30
Канали Порошенка прокоментували можливість об'єднання в холдинг
Канали Порошенка прокоментували можливість об'єднання в холдинг
Представників телеканалів ще не збирали на спільну зустріч.

Прямий канал та 5 канал станом на 19 лютого не знають, чи їх власник, п’ятий президент та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко планує об’єднати їх в один холдинг. Про це «Детектору медіа» повідомили керівник 5-го Володимир Мжельський та шефредактор «Прямого» Віктор Медвідь.

Володимир Мжельський уточнив, що наразі представників обох каналів ще не збирали на зустріч. Коли вона відбудеться теж не відомо.

Речник Петра Порошенка Святослав Цеголко не відповідає на дзвінки та повідомлення «Детектора медіа».

Як писав ДМ, 18 лютого Петро Порошенко став власником Прямого каналу. Він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником «Прямого» стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту.

«Прямий» повідомив, що понад рік на телеканал чиниться тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Порошенко розповів, що купив канал, бо, за даними його джерел, 19 лютого проти вже ексвласника каналу Володимира Макеєнка хочуть запровадити санкції та закрити «Прямий». 19 лютого має відбутися засідання РНБО, на якому, як стверджують джерела ЗМІ, «повинні бути розглянуті санкції щодо певних бізнес-процесів в Україні». На думку Порошенка, спроба закриття телеканалу може стати «червоною лінією» для президента Володимира Зеленського

Прессекретарка президента Юлія Мендель повідомила «Детектору медіа», що свободі слова в Україні нічого не загрожує, які б критичні матеріали чи ненадійні факти не поширювали телеканали, підпорядковані Порошенку.

Три джерела «Детектора медіа» в СБУ повідомили, що проти  Макеєнка запроваджувати санкції не планували. Два співрозмовники припустили, що заява Порошенка може бути «політичним піаром».

Нагадаємо, Прямий канал запустили 24 червня 2017 року на базі переформатованого телеканалу Tonis, який навесні змінив власника: його придбав політик і бізнесмен Володимир Макеєнко.

У грудні 2017 року стало відомо, що юридична особа телеканалу – ТОВ «Телеканал “Тоніс”» – змінила назву на ТОВ «Телеканал “Прямий”». Безпосереднім власником телеканалу замість Макеєнка стала кіпрська компанія «Парлімо трейдінг лімітед», а статутний фонд збільшився з 16,7 мільйонів гривень до 40 мільйонів гривень. Попри появу в структурі власності кіпрської компанії кінцевим бенефіціарним власником телеканалу в єдиному державному реєстрі зазначений Володимир Макеєнко.

24 червня 2019 року відбулися збори власника Прямого каналу Володимир Макеєнко з колективом, на яких були присутні п'ятий президент України Петро Порошенко та народна депутатка Вікторія Сюмар.

Вікторія Сюмар повідомила, що п’ятий президент України Петро Порошенко отримає опціон на купівлю Прямого каналу. За її словами, він готовий купити телеканал у Володимира Макеєнка, якщо в того «виникнуть проблеми». Порошенко тоді наголосив, що «Прямий» і 5 канал не продаватимуть Віктору Медведчуку. Він також заявив, що «не можна допустити концентрації медіавласності в проросійських руках». Зазначимо, що 14 червня 2019 року стало відомо, що соратник Віктора Медведчука – Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг «Новини», до якого увійшли телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY