detector.media
19.02.2021 13:00
Китай зобов'яже блогерів отримувати дозвіл на публікацію контенту
Китай зобов'яже блогерів отримувати дозвіл на публікацію контенту
Китай вводить нові правила для блогерів та лідерів думок.

У Китаї блогерів та лідерів думок з наступного тижня зобов’яжуть отримувати схвалення від уряду для публікації контенту, що стосується політики, охорони здоров'я, освіти, економіки та судової системи. Про це 18 лютого написало АР.

Адміністрація кіберпростору Китаю з наступного тижня введе в дію нові правила, які мають на меті «стандартизувати та керувати публічними обліковими записами й платформами інформаційних послуг, щоб вони були більш обізнаними в дотриманні правильних напрямків громадської думки».

Експерти побоюються, що лише державні ЗМІ та офіційні пропагандистські акаунти зможуть отримати ці дозволи.

«Регулюючі органи хочуть контролювати всю процедуру виробництва інформації», – заявив експерт з питань китайської політики в галузі соціальних мереж в Національному університеті Сунь Ятсен на Тайвані Тітус Чен.

У Китаї з 2017 року необхідно було отримувати спеціальні дозволи на висвітлення тем, що стосувалися політики та військової справи.

Нагадаємо, 11 лютого 2021 року Державне управління кіно, телебачення та радіо Китаю заборонило мовлення міжнародного інформаційного телеканалу BBC World News в країні. Китай критикував ВВС за репортажі про коронавірусну хворобу та про переслідування уйгурів в країні.

Коаліції за свободу преси закликала владу Китаю припинити цензурування ЗМІ, а також – звільнити всіх затриманих за репортерську роботу осіб. Члени Коаліції, представники Канади, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Словаччини, Словенії, Великої Британії та США висловили стурбованість через «постійні зусилля китайської влади щодо обмеження свободи ЗМІ». Вони кажуть, що в Китаї щонайменше 47 журналістів перебувають в ув’язнені.

Фото: farfrom.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY