detector.media
18.02.2021 10:38
Помер актор Андрій М'ягков, зірка фільмів «Іронія долі» та «Службовий роман»
Помер актор Андрій М'ягков, зірка фільмів «Іронія долі» та «Службовий роман»
Андрій М'ягков здобув славу передусім завдяки ролям у фільмах Ельдара Рязанова «Іронія долі» та «Службовий роман».

Помер відомий радянський і російський актор Андрій М'ягков. Йому було 82 роки. Про смерть актора повідомила пресслужба МХТ імені Чехова, в якому той працював.

Наразі точна причина смерті наразі невідома. М'ягков народився у Ленінграді в 1938 році. У 1965-му він закінчив школу-студію МХАТ, після чого потрапив у театр «Современник», а у 1977-му перейшов у Московський художній театр імені Чехова. М'ягков здобув славу передусім завдяки ролям Жені Лукашина у фільмі «Іронія долі» та Анатолія Єфремовича у стрічці «Службовий роман».

Загалом на його рахунку - ролі в десятках фільмів, що виходили на екрани, починаючи з 1960-х. За роль в «Іронії долі» М'ягкова нагородили державною премією СРСР, за роль у «Службовому романі» – держпремією РРФСР імені Васильєвих.

М'ягков виступав проти окупації Криму Росією. У 2015 році Міністерство культури навіть внесло його до «білого списку» діячів культури, які підтримали територіальну цілісність України.

«На мою думку, митці, включені до "Білого списку", повинні отримувати максимальне сприяння у їхній творчій діяльності на території України у випадку виникнення такої потреби», – цитує тодішнього міністра культури В`ячеслав Кириленка Українська служба ВВС.

Тоді у Мінкульті зазначили, що створення «Білого списку» – це знак подяки та поваги до тих громадян іноземних держав, які не побоялися стати на сторону правди.

Фото: Мосфильм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY