detector.media
Галина Петренко
18.02.2021 10:00
Катерина Михайлович, Discovery: Прем’єри деяких наших програм в Україні відбудуться на Discovery+
Катерина Михайлович, Discovery: Прем’єри деяких наших програм в Україні відбудуться на Discovery+
Директорка з дистрибуції та розвитку бізнесу Discovery в Північно-Східній Європі та Туреччині — про плани нового стримінгового сервісу Discovery+ на українському ринку.

На початку грудня компанія Discovery оголосила про плани запустити новий розважальний стримінговий сервіс Discovery+ в понад 25 країнах. У тому числі, Discovery+ почав працювати для абонентів Megogo: в Україні, Білорусі, Молдові, Литві, Естонії, Грузії, Вірменії, Азербайджані, Узбекистані, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Казахстані. В Україні передплатникам найдорожчого пакету Megogo за 197 грн. на місяць уже доступні тисячі годин онлайн-відео і спортивний контент від Eurosport 1 HD та Eurosport 2 HD. Ідеться про багаторічну бібліотеку найпопулярніших програм телеканалів Discovery Channel, TLC, ID, Food Network тощо: «Велике Річарда Гаммонда», «Віза нареченого. Віза нареченої», «Кафе, закусочні та забігайлівки», «Джо Екзотик: тигри, брехня та прикриття» та інших. Шоу містять російську та англійську аудіодоріжки. Також платформа пропонує прямі трансляції спортивних змагань від Eurosport, доступні в кожній країні, як-от «Ролан Гаррос» та Олімпійські ігри.

Для порівняння: на материнському ринку США Discovery+ почав працювати в січні як окрема платформа. Крім контенту телеканалів компанії, на січень сервіс анонсував більше 50 назв та 150 годин шоу, створених спеціально для Discovery+, — Discovery+ Originals. А всього до кінця року він планує показати в США більше 1 тис. годин оригінального контенту. Місячна абонплата тут становить 4,99 дол. за контент із рекламою та 6,99 дол. без реклами. Безкоштовну річну підписку на Discovery+ своїм абонентам пропонує провайдер стаціонарної та мобільної телефонії й доступу до інтернету Verizon.

Про плани Discovery+ на українському ринку «Детектор медіа» поспілкувався з директоркою з дистрибуції та розвитку бізнесу Discovery в Північно-Східній Європі та Туреччині Катериною Михайлович. Вона очолює всі ініціативи щодо дистрибуції та розвитку бізнесу Discovery в Україні, Казахстані, Грузії, країнах Балтії, на ринках СНД та Туреччини, зосереджуючись на стратегічних проєктах, спрямованих на збільшення аудиторії та забезпечення максимального охоплення медіаконтенту Discovery в цих країнах. Від початку роботи в Discovery у 2012 році Катерина була кураторкою розвитку Discovery в кількох країнах, зокрема в Сербії, Словенії, Хорватії, Болгарії та Албанії. Раніше працювала в секторі FMCG.

— Катерино, на який період було підписано угоду про партнерство Discovery+ та Megogo? І про яку суму йдеться, якщо ви можете її назвати?

— Наше партнерство з Megogo є стратегічним і довгостроковим. Це ключовий крок для нашого подальшого розвитку на українському ринку й інших 12 територіях Східної Європи та Азії, на яких присутній Megogo. Ми, звісно, не можемо розкривати жодних комерційних подробиць нашої угоди.

У цьому партнерстві нам особливо подобається те, що завдяки йому наше широке портфоліо буде представлене на платформі Megogo, яка є неймовірно інноваційною та забезпечує передплатникам бездоганний користувацький досвід і доступ до нашого документального й спортивного контенту.

— Чи встановлює Megogo ціну на ваш контент для своїх абонентів самостійно? Чи у вас є якась централізована цінова політика, яка впливає на ці рішення партнера?

— Кожен партнер дотримується власної цінової політики, вирішуючи питання про встановлення ціни на свої продукти.

— Чи однаковий набір контенту ви пропонуєте для всіх країн, де вже присутній Discovery+?

— Discovery+ — це глобальний продукт, який інтегруватиметься в окремі регіони поступово. Тому ми шукаємо підхід до кожної країни, спираючись на глобальну бібліотеку, але враховуючи місцеву аудиторію та її вподобання.

Ми надзвичайно пишаємося тим, що Україна була одним із перших ринків, на яких ми впровадили глобальний продукт Discovery+. Це свідчить про високий рівень інновацій і цифрового розвитку України, а також про витонченість українських глядачів.

Ми маємо чудові стосунки з виробничими партнерами по всьому світу, що дозволяє нам створювати новий захопливий та оригінальний контент для Discovery+ (Discovery+ Originals. — Ред.), який знаходить своє місце в переліку програм, що запускаються першими у кожній окремій країні. Discovery+ і надалі розвиватиметься. Тому ми прагнемо створити великий перелік оригінальних продуктів, які, як ми віримо, сподобаються нашим шанувальникам.

До ринків за межами США, як-от Україна та регіон СНД, застосовуватиметься індивідуальний підхід.

— Чи виходитимуть найближчим часом в Україні програми, прем’єри яких відбуваються на вашій стримінговій платформі? Як відрізнятиметься контент, який ви показуєте на власних телевізійних каналах, від контенту Discovery+ і від того контенту, який ви продаєте іншим телеканалам (наприклад, «UA: Перший» також купує контент Discovery)?

— Нашій співпраці з «UA: Першим» уже багато років: це наш партнер у кількох спортивних проєктах.

Що до Discovery+, то ми прагнемо, щоби його глядачі в Україні отримували ексклюзивний контент, створений для цифрових технологій, і дуже скоро прем’єри деяких наших програм відбудуться саме на Discovery+ ексклюзивно з Megogo: The Impossible Row, Estonia, Francesco.

— Чи буде Megogo вашим єдиним, ексклюзивним партнером в Україні та інших 12 територіях Східної Європи та Азії, де ви наразі співпрацюєте?

— Ми обрали Megogo як найкращого партнера для запуску в Україні та дуже задоволені цим рішенням. Проте ми відкриті для розгляду інших партнерських відносин у майбутньому (до речі, затятий з недавнього часу конкурент Megogo «Медіа Група Україна» на початку лютого купив для Oll.tv телеканали Discovery Channel, TLC, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD та Animal Planet, без VOD-бібліотеки. — Ред.).

— Megogo працює на російському ринку, але у вашому пресрелізі не було згадки про Росію. Чи вийшов Discovery+ на російський ринок? Якщо так, то з ким ви там співпрацюєте?

— Discovery+ ще не вийшов на російський ринок. Ми розробляємо окрему стратегію для роботи на цій території.

— В Україні останнім часом спостерігається стрімке зростання сегменту інтернет-телебачення, стримінгових платформ, і прогнозується, що він зростатиме й далі. Яку частку свого доходу порівняно з вашими лінійними телеканалами ви плануєте заробляти в Україні завдяки Discovery+? І наскільки вагомий внесок робить Україна у ваші доходи в регіоні Північно-Східної Європи та Туреччини?

— Ми також спостерігаємо колосальне зростання в Україні сегмента інтернет-телебачення. І безумовно, сподіваємося, що наші доходи від нього й надалі більшатимуть — не лише в Україні, але й в усьому світі. Хоча лінійний телевізійний бізнес залишається дуже міцним, і ми все ще зосереджені на подальшому зростанні нашого лінійного продукту за допомогою нових каналів, наприклад HGTV, який ми розповсюдили на більше ніж 15 ринках Європи за останні два роки та який хочемо представити і нашій українській аудиторії.

Discovery відданий українському ринку, і його значення для нас із часом зростало. Зараз Україна є частиною ширшого регіону (Центральна та Східна Європа, Середземномор’я, Центральна Азія, Росія, Туреччина, Близький Схід та Африка), який виділяє ресурси для розвитку бізнесу, а також для розширення наших відносин як із глядачами, так і з діловими партнерами.

В Україні відверто великий інтерес до освітнього та наукового контенту. Discovery Channel — це один із найбільш впізнаваних брендів не лише у світі, але й у вашій країні. Ще один із наших освітніх брендів, Discovery Science, також доволі відомий в Україні та на нього є великий попит. Ми бачимо, що ринок готовий і до наших нових преміум-продуктів, зокрема й до спортивних пропозицій, як-от Eurosport 4K, який зараз належить до найбільш рейтингових спортивних 4К-каналів формату 24/7 у Європі.

— Наразі парламент України працює над значним оновленням законодавства про ЗМІ — законопроєктом «Про медіа» (зокрема, законодавці серйозно налаштовані встановити вимоги до мови контенту іноземних ОТТ-платформ. — Ред.). Чи запрошували вас до обговорення положень, що стосуються іноземних мовників? Що, на вашу думку, було б важливо врахувати в цьому документі?

— Найголовніше, що потрібно, — це стабільність і передбачуваність, за яких ми можемо складати середньо- та довгострокові плани для наших каналів. Мета Discovery як однієї з найбільших міжнародних медіакомпаній — продовжувати зростати й інвестувати в український ринок.

Нас запросили для обговорення положень, що стосуються індустрії платного телебачення. І ми мали здоровий діалог із законодавцями у сфері платного та інтернет-телебачення.

Фото: пресслужба Discovery

Редакторка - Юлія Зелінська

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY