detector.media
18.02.2021 08:48
Уряд погодив стипендії імені Лук'яненка журналісту Асєєву та публіцисту Козловському
Уряд погодив стипендії імені Лук'яненка журналісту Асєєву та публіцисту Козловському
Указ про стипендії ще має підписати президент.

Кабінет Міністрів погодив указ президента Володимира Зеленського про призначення державних стипендій імені Левка Лук’яненка колишнім політв'язням – журналісту Станіславу Асєєву та публіцисту, історику, релігієзнавцю Ігорю Козловському. Це рішення уряд прийняв на своєму засіданні 17 лютого.

Указ про стипендії ще має підписати президент.

Розмір держстипендії складає три прожиткових мінімуми (6810 гривень). Її виплачують щомісяця протягом одного року.

Нагадаємо, 29 грудня 2019-го відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське» у Донецькій області. Україні повернули 76 осіб, серед яких – журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

3 березня 2020 року Станіслав Асєєв сказав, що отримав 100 тисяч гривень матеріальної допомоги від держави. 12 листопада він повідомив, що отримав квартиру

Фото: Станіслав Асєєв / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY