detector.media
17.02.2021 15:34
У Криму окупаційна влада затримала шістьох активістів і громадських журналістів – МЗС
У Криму окупаційна влада затримала шістьох активістів і громадських журналістів – МЗС
ФСБ РФ заявила, що затриманим інкримінують «організацію терористичної діяльності».

У Криму після масових обшуків у кримських татар окупаційна влада затримала шістьох активістів і громадянських журналістів. Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джепарова.

«Сьогодні окупант влаштував масові обшуки й арешти кримських татар в Криму. Серед шістьох затриманих, яким інкримінують «тероризм», є активісти і громадські журналісти. Закликаємо міжнародну спільноту консолідувати зусилля для припинення порушення прав людини в Криму», – написала пані Джепарова.

Окупаційна влада провела обшуки в будинках кримських татар вночі 17 лютого, тоді ж відбулися затримання активістів. Родичам повідомили, що затриманим інкримінують «організацію терористичної діяльності».

ФСБ Росії заявила, що були затримані 19 послідовників організації «Ат-Такфір валь-Хіджра», яку Росія з вересня 2010 року внесла у список терористичних.

Нацполіція України відкрила провадження через обшуки за статтями «порушення недоторканності житла» та «незаконне позбавлення волі».

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

Офіс з прав людини ООН неодноразово звинувачував РФ в тортурах і серйозних порушеннях прав людини на окупованому півострові.

Фото:Emine Dzheppar/Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY