detector.media
17.02.2021 12:51
Путін обурився закриттям «каналів Медведчука»: Прихлопнули три провідних канали, і всі мовчать
Путін обурився закриттям «каналів Медведчука»: Прихлопнули три провідних канали, і всі мовчать
Президент Росії обурився закриттям каналів свого кума Віктора Медведчука та звинуватив Захід у відсутності реакції.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Захід сповідує «політику подвійних стандартів», бо критикуючи політику Москви, жодним чином не засуджує санкції України проти каналів з орбіти проросійського політика Віктора Медведчука. Про це Путін заявив під час зустрічі з керівництвом фракцій Держдуми РФ.

«Що стосується свободи слова, то тут ясно все. Подвійні стандарти настільки яскраво проявились останнім часом, що ніяких сумнівів із приводу того, як по відношенню до нас будуть поводитися так звані опоненти, не залишилося. Подивіться, що на Україні – взяли, три провідних телеканали прихлопнули, і все. Одним розчерком пера! І всі мовчать! А деякі навіть схвально поплескують їх по плечу. Ось як це можна коментувати? Ніяк, крім як використання цих інструментів для досягнення своїх власних геополітичних цілей», – заявив Путін.

Також Путін обурився перспективою введення санкцій проти «Північного потоку-2» та заявив, що Захід створює свій «геополітичний проєкт в Україні».

«Північний потік-2» – газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною 1200 км. Має геополітичне значення для РФ через те, що після його добудови Україна втратить статус головного транзитера російського газу до ЄС. США прагнуть зупинити будівництво газогону, який готовий майже на 100%.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK. 3 лютого канали Козака почали відключати від ефіру кабельних мереж.

Зауважимо, що слова Путіна про «провідні канали» не відповідають дійсності, адже за підсумками 2020 року канали Медведчука-Козака не входили у першу десятку топових каналів. Їх частка була на рівні 1-1,4%.

Напередодні відключення ZIK мав частку 1,15%, «112 Україна» - 0,91%, а NewsOne 0,72% за аудиторією 18+, Вся Україна. 

Після відключення каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK найбільше зросли показники у каналу Євгена Мураєва «Наш».

Коментуючи санкції проти каналів Медведчука-Козака президент Зеленський заявив, що вони були введені через наявність фінансування з РФ та співпрацю з терористичними організаціями. Телеканали назвали рішення «політичною розправою над ЗМІ».  

За даними Zn.ua, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму. «Українська правда», своєю чергою, повідомила, що компанія «Торговый дом "Донские угли"», яка працює в окупованих районах Луганської області, фінансує телеканали «групи Медведчука»

Фото:kremlin.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY