detector.media
17.02.2021 12:36
Радіо «Київ» запустило проєкт про українську електронну музику
Радіо «Київ» запустило проєкт про українську електронну музику
У першому випуску взяла участь група Junket.

Радіо «Київ» запустило музично-інформаційний проєкт про українську електронну музику  «Тут і зараз: Electro». Про це повідомляє пресслужба.

У цьому сезоні програма виходитиме по суботах о 20:00 в прямому ефірі на радіо, а також  на ютуб-каналі і в фейсбук. Гостями ефірів стануть як відомі в країні музиканти, так і початківці.

«Електронна музика раніше випадала з поля зору програми, хоча в Україні вона досить різноманітна і цікава. Зараз ми виходимо з студії «Київ ФМ». Я вважаю, що це дуже важливий проект, який виконує культурологічну місію», - вважає ведучий і редактор програми Дмитро Стойловський.

Нагадаємо, спочатку проєкт «Тут і зараз» з’явився на «Громадського радіо». Автором ідеї став звукорежисер Андрій Іздрик. Творці програми поставили собі за мету транслювання в прямому ефірі живі концерти «з ідеальною студійною якістю». У 2019 програма отримала підтримку УКФ, завдяки чому стала виходити зі студії звукозапису Istok. Тоді ж проєкт став виходити крім «Громадського» і на радіо «Київ» в прямому ефірі, а також на телеканалі «Київ» у запису. Всього вийшло понад 70 випусків.

У 2020-му програма виходила всього три рази й через жорсткі карантинні заходи була поставлена на паузу. «Програми подібного роду мають досить високу собівартість, тому без партнерів не обійтися, -  каже Іздрик, - і я дуже щасливий, що керівництво ТРК «Київ» поділяє нашу любов до трансляції живих виступів». Так само він додав, що крім Electro в майбутньому можливі і інші жанрові сайд-проекти «Тут і зараз»: «Я не планую обмежуватися тільки розважальною музикою, мені б дуже хотілося робити подібний проєкт з серйозним джазом або навіть з класикою». В оновленій програмі у Дмитра Стойловського з'явилася нова співведуча - Катерина Селецька.

«У минулому році на ТРК «Київ» проходила масштабна модернізація, в тому числі було закуплено нове обладнання для радіо. І ми маємо можливість транслювати в прямому ефірі живі концерти. У тому числі на замовлення міста, як це ми робили на День Києва і День незалежності», - розповіла керівник радіо «Київ» Наталія Лященко.

Фото: Пресслужба каналу «Київ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY