detector.media
17.02.2021 09:50
Катерина Рошук назвала фейковою заяву нардепки від «Слуги народу» про зв’язок Грановського та «Букв»
Катерина Рошук назвала фейковою заяву нардепки від «Слуги народу» про зв’язок Грановського та «Букв»
Євгенія Кравчук засумнівалася в об’єктивності видання після матеріалу про ботоферму президента Володимира Зеленського.

Заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук натякнула на заангажованість інтернет-видання «Букви» через зв’язок з колишнім народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Олександром Грановським. Співзасновниця «Букв» Катерина Рошук відкинула ці звинувачення та назвала фейковою заяву депутатки.  

«Букви» 15 лютого опублікували матеріал «Як ботоферми влади підтримують Зеленського та знищують його опонентів», у межах якого проаналізували щонайменше 20 сторінок і понад 100 фейкових акаунтів у Facebook, що публікують спрямований на підтримку чинної влади й боротьбу з її політичними опонентами контент.

Євгенія Кравчук у коментарі «Радіо Свобода» заперечила зв’язок фракції «Слуга народу» з цією мережею пабліків. Водночас вона натякнула, що має сумніви щодо об’єктивності «Букв». «З приводу того, що це з’явилося на сайті «Букви», який, кажуть, належить ексдепутатові від партії Порошенка, то мені здається, що це якийсь вищий ступінь фарисейства», – сказала депутатка.

Катерина Рошук, своєю чергою, нагадала, що «Букви» належать їй та її чоловіку Петру Терентьєву.

«Ви собі дозволили брехливу заяву щодо "кому належать Букви", коментуючи журналістці "Радіо Свобода" розслідування "Букв" про ботоферми, які працюють на користь Зеленського та проти його опонентів. "Букви" належать мені та Петру Терентьєву. З першого дня існування. Про це легко дізнатися, якщо зайти до державного реєстру. Якщо звісно у вашій політичній партії залишився, хоч хтось, хто вміє користуватися подібними сервісами. Останнє викликає сумніви, – розповіла вона. – Коли ви робите фейкові заяви, то ви ображаєте кожного нашого працівника».

Пані Рошук додала, що «Букви» – це незалежне ЗМІ.

Нагадаємо, у грудні 2019 року співзасновниця інтернет-видання «Букви» Катерина Рошук повідомила «Детектору медіа», що колишній народний депутат Олександр Грановський не має й ніколи не мав стосунку до видання. Катерина Рошук уточнила, що інвесторами видання є вона та її чоловік Петро Терентьєв.

Спершу колишній народний депутат Сергій Лещенко стверджував, що видання «Букви» пов’язане з депутатом восьмого скликання від «Блоку Петра Порошенка» Олександром Грановським. Пізніше депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв звинуватив колишнього народного депутата Олександра Грановського та видання «Букви» в кампанії проти себе. Він назвав журналістам прізвища людей, яких пропонує допитати у справі про вбивство його трирічного сина, серед цих людей він назвав і Олександра Грановського, а також згадав видання «Букви». Редакція «Букв» відкинула звинувачення пана Соболєва щодо причетності до кампанії проти нього. Олександр Грановський, своєю чергою, погодився пройти детектор брехні.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY