detector.media
16.02.2021 19:27
17 лютого — онлайн-презентація української освітньої гри «Критикотики»
17 лютого — онлайн-презентація української освітньої гри «Критикотики»

17 лютого відбудеться онлайн-презентація нової української освітньої гри «Критикотики». Її розробили експерти громадської спілки «Освіторія» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках програми з розвитку критичного мислення.

Настільна карткова гра містить понад 40 завдань, орієнтованих на розпізнавання фейків, прихованої реклами, маніпуляцій. Розрахована на дітей від 10 років та дорослих. Головним героєм карток виступив популярний комікс-персонаж Кіт Інжир. Гру зможуть отримати вчителі загальноосвітніх шкіл.

Освітня гра спрямована на підтримку єдиної справді дієвої «зброї» проти інформаційних маніпуляцій та фейків — розвиток критичного мислення, медіаграмотності та факт-чекінгу.

«У цій грі ми поєднали найважливіше: котиків та освіту. Картинки з котиками — універсальна інформаційна зброя. Вони можуть не лише розважати, але й навчати корисного. Критичне мислення — навичка, що допомагає опиратися маніпуляціям, розвиває аналітичні здібності та культивує здоровий глузд», — розповідають організатори.

Презентація гри відбудеться 17 лютого о 17:30 на сторінках «Освіторії», Міжнародного Фонду «Відродження», Кота Інжира та видавництва Feelindigo. Там на вас чекає знайомство з розробниками та ідеєю проєкту, розгляд механіки гри та її змісту, цікавезна лекція від освітньої експертки Інни Большакової про стратегії критичного мислення та когнітивні упередження, закладені в завдання гри. А вчителі дізнаються, як можна буде отримати гру для своєї школи.

Спікери:

Трансляція за посиланням.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY