detector.media
15.02.2021 15:48
ІМІ перезапустив проєкт Jmamа
ІМІ перезапустив проєкт Jmamа

Інститут масової інформації перезапустив проєкт Jmamа, метою якого є дбати про безпеку журналістів. Про це ІМІ повідомив 15 лютого.

Онлайн-ресурс здійснив ребрендинг. «Цього року сайт Jmamа планує присвятити особливу увагу викликам кібербулінгу, фізичної агресії проти журналістів та юридичній допомозі», – йдеться в повідомленні.

Спеціалістів з безпеки готуватимуть матеріали, які збиратимуть для журналістів у розділах «Оцінка і планування ризиків», «Перша домедична допомога для журналістів», «Технічне забезпечення журналістів», «Кібербезпека» та «Юридична допомога». Jmamа також пропонує електронні тести для оцінки рівня безпеки.

«Після початку активних бойових дій на Сході України ми помічали, що безпека у медійників асоціюється саме з військовими діями. Але порушення прав журналістів стаються здебільшого в мирних містах. Безпека – це повсякденна робота, і пізно починати про неї турбуватися, коли щось уже сталося. Потрібно постійно освіжати знання, щоб бути готовими до нових безпекових викликів. Тому сайт з безпеки Jmama – це місце, де постійно турбуються про безпечне журналістське життя», – розповіла керівниця кампанії ІМІ з безпеки Ірина Земляна.

Нагадаємо, у січні 2020 року ГО «Інститут масової інформації» запустила новий ресурс Jmamа, метою якого є дбати про безпеку журналістів.

Фото: Влад Карповіч / Pexels
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY