detector.media
15.02.2021 12:21
4 канал став на захист Дроздова після його скандальних висловлювань про глядачів «каналів Медведчука»
4 канал став на захист Дроздова після його скандальних висловлювань про глядачів «каналів Медведчука»
На каналі також відповіли Максиму Бужанському, нагадавши про його образи журналістів та ініціативи «скандальних мовних законопроєктів».

4 канал підтримав та сказав, що буде захищати свого ведучого Остапа Дроздова, який в авторській програмі «Прямим текстом» назвав глядачів підсанкційних каналів «112 Україна», ZIK та NewsOne «дрібними амебами» та «одноклітинними». Про це йдеться в офіційній заяві каналу в Facebook.

Телеканал також відповів народному депутату від «Слуги народу» Максиму Бужанському, який раніше запропонував запровадити санкції проти 4 каналу через висловлювання ведучого. 4 канал нагадав нардепу його некоректні висловлювання на адресу журналістів та про його ініціативи «скандальних мовних законопроєктів».

«Вже майже 7 рік, як Росія окупувала українські Крим та Донбас. Однією з причин цього, стало бажання російського президента Путіна захищати "російськомовне населення" та "рускій мір". 4 канал не поділяє поглядів народного депутата Бужанського щодо мови. Тому ми будемо захищати своїх журналістів, які, воюючи на своєму –  журналістському фронті, боронять все українське, враховуючи мову», – заявив 4 канал.

Як писав ДМ, 8 лютого в авторській програмі «Прямим текстом» на 4 каналі ведучий Остап Дроздов назвав глядачів підсанкційних каналів «112 Україна, ZIK та NewsOne «дрібними амебами», «інфузоріями туфельками», «одноклітинними», «дрімучими неадекватними людьми», а глядачку, яка жалілась на закриття «каналів Медведчука» в ефірі каналу «Наш» – «старою дурною бабою».

12 лютого заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через скандальні висловлювання телеведучого.

Нагадаємо, депутат Максим Бужанський назвав журналістку Ольгу Духніч «тупою вівцею». Сам депутат, наскільки відомо, не вибачився, проте отримав підтримку іншого депутата-мажоритарника від «Слуги народу» – Олександра Дубінського. Партія та фракція «Слуга народу» засудила висловлювання депутата, проте повідомила, що вважає його реакцію «достатньо зрозумілою», хоч і «надмірною та неетичною».

Фото: 4 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY