detector.media
12.02.2021 19:21
Нардепи пропонують виключити з законопроєкту про СБУ можливість позбавлення ліцензій без рішення суду
Нардепи пропонують виключити з законопроєкту про СБУ можливість позбавлення ліцензій без рішення суду
У парламенті зареєстрований пакет поправок до законопроєкту №3196-д стосовно діяльності Служби безпеки України.

Верховній Раді пропонують виключити з законопроєкту про СБУ можливість позбавлення ЗМІ ліцензій без рішення суду. Про це повідомила у Facebook народна депутатка, заступниця голови Комітету гуманітарної та інформполітики Євгенія Кравчук («Слуга народу»).

Вона зазначила, що разом із колегами та експертами кілька тижнів працювала над пакетом поправок до законопроєкту №3196-д стосовно діяльності Служби безпеки України, а 11 лютого він був зареєстрований у парламенті.

Серед змін, які пропонують внести:

Також серед пропозицій – привести норми законопроєкту у відповідність до принципу правової визначеності та законності діяльності.

Раніше Національна асоціація медіа заявила про неприпустимість анулювання ліцензій ТРК без рішення суду. Запропонована в проєкті про СБУ норма, вважають у НАМ, створює умови для корупції, адже працівники СБУ фактично на підставі власних підозр зможуть скласти подання та вимагати анулювання ліцензії будь-якої телерадіоорганізації, яка є важливим джерелом інформації для громадян та сплатила за цю ліцензію значні кошти.

Також Інтернет-асоціація України закликала парламент доопрацювати цей документ. Аналогічно члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендували повернути законнопроєкт авторам на доопрацювання.

28 січня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3196-д у першому читанні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY