detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12.02.2021 13:12
Нацрада перевірить канал «Наш» через висловлювання Азарова в ефірі
Нацрада перевірить канал «Наш» через висловлювання Азарова в ефірі
Микола Азаров не визнавав агресії з боку Російської Федерації, а відповідальність за ведення бойових дій на Донбасі покладав на збройні сили України.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку телеканалу «Наш» через ефір з колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. Таке рішення регулятор прийняв на своєюму засіданні 12 лютого.

За словами відповідального секретаря Нацради Юрія Зіневича, регулятор під час моніторингу виявив 15 грудня пряму трансляцію марафону в ефірі каналу за участю Миколи Азарова. У якій експрем’єр казав: «На своей территории использовались вооруженные силы Украины. То есть Министерство обороны задействовало штатные подразделения для войны».

«Тобто Микола Азаров покладає відповідальність за ведення бойових дій на території України на збройні сили України, вдаючись до провокаційних, образливих та дискримінаційних висловлювань», - зазначив пан Зіневич. Серед них: «уголовное преступление», «военные преступники» стосовно збройних сил України та учасників добровольчих батальйонів, які захищають територіальну цілісність України.

Також Юрій Зіневич звертає увагу на те, що пан Азаров у своїх висловлюваннях заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації тощо: «Це підтверджують такі його висловлювання як: «Войны с Россией нет, агрессии нет, закона формально нет. Так против кого вы используете вооруженные силы Украины? Получается: захват пленных – это не захват пленных. Это захват заложников. Это уголовное преступление, не имеющее сроков давности. Я уже не говорю там о пытках».

Також, за словами Юрія Зіневича, у виступі Азарова містилися неправдиві висловлювання, що упереджують рішення Міжнародного кримінального суду, мовляв, суд чітко визначив, що в Україні, далі мовою оригіналу, «имеет место гражданский конфликт. А в гражданском конфликте запрещено использовать вооруженные силы».

Ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на такі слова.

Позапланова перевірка пройде у період з 26.02.2021 по 12.03.2021.

Нагадаємо, 28 січня Нацрада оштрафувала та оголосила попередження «112 Україна через заклики до війни та розпалювання ворожнечі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY