detector.media
08.02.2021 14:09
США закликають негайно і безумовно звільнити журналісток «Белсату»
США закликають негайно і безумовно звільнити журналісток «Белсату»
Журналістів звинувачують в «організації дій, що грубо порушують громадський порядок», за що їм загрожує до 3 років в'язниці. Суд над ними розпочнеться 9 лютого в Мінську.

Сполучені Штати Америки, країни-партнери та правозахисні організації по всьому світу вважають звинувачення, висунуті журналісткам телеканалу «Белсат» Катерині Андрєєвої і Дарії Чульцовой, обурливими. Про це йдеться в заяві посольства США в Білорусі.

США закликають білоруську владу звільнити їх негайно і безумовно, а також, в ширшому контексті, припинити переслідування журналістів, які роблять свою роботу, - говориться в заяві дипломатів.

«Ця справа проти журналісток є одним з багатьох прикладів, які демонструють продовження політично мотивованих маніпуляцій законом з боку влади з метою змусити ЗМІ замовкнути. Сильні і незалежні засоби масової інформації, доступність інформації є необхідною умовою верховенства закону і вкрай важливі для успішності відкритого, сучасного суспільства», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 15 листопада Андрєєва і Чульцова були затримані після прямої трансляції та освітлення насильницького розгону мирних протестуючих, які зібралися на «Площі змін» в Мінську, щоб вшанувати пам'ять Романа Бондаренко. Журналісток визнали політичними в’язніми білоруські та міжнародні правозахисні організації.

Фото:  by.usembassy.gov/by.usembassy.gov

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY