detector.media
08.02.2021 14:55
Український фільм «Стоп-Земля» відібрано до конкурсної програми «Берлінале»
Український фільм «Стоп-Земля» відібрано до конкурсної програми «Берлінале»
Кінореліз фільму в Україні планують на другу половину 2021 року.

Ігровий фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» відібрано до конкурсної програми Generation 14plus Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це 8 лютого 2021 року повідомили на сторінці стрічки в Facebook.

Фільм мають скоро показати в кінотеатрах Берліна. Кінореліз фільму в Україні планують на другу половину 2021 року.

Державнн агентство України з питань кіно повідомило, що цього року через пандемію COVID-19 «Берлінале» відбудеться у два етапи. Конкурсні покази проведуть навесні в онлайн-форматі, разом із Європейським кіноринком, Ко-продакшен маркетом, форумом Berlinale Talents та іншими заходами для професійної кіноспільноти, а для широкого загалу фільми демонструватимуть у червні 2021 року. 

Стрічка розповідає про перший чуттєвий досвід підлітків. Це історія 16-річної дівчини Маші та її друзів у найтривожніші для них моменти дорослішання. Сценарій фільму написала сама режисерка Катерина Горностай. «Стоп-Земля» — це авторський фільм для широкої глядацької аудиторії підлітків і дорослих, які прагнуть їх зрозуміти. Головні ролі виконують: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Оператор-постановник – Олександр Рощин, художник-поставник – Максим Німенко, композиторка – Мар’яна Клочко, режисери монтажу – Нікон Романченко та Катерина Горностай.

Як писав «Детектор медіа», проєкт «Стоп-Земля» отримав підтримку Українського культурного фонду та став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно

«Стоп-Земля» отримав нагороди копродукційного ринку Connecting Cottbus у Німеччині: Best Pitch та Producer's Network Award. А також його назвали одним із найкращих у пітчингу індустріальної секції на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2017-му році. Під час лабораторії Міжнародного фестивалю New Horizons (Вроцлав, Польща) фільм отримав відзнаку Лондонської кіноакадемії. Нагорода також передбачає консультації щодо сценарію.

Фото: Стоп-Земля / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY