detector.media
08.02.2021 13:00
У Латвії заборонили трансляцію каналу «Россия РТР» через мову ненависті щодо України
У Латвії заборонили трансляцію каналу «Россия РТР» через мову ненависті щодо України
NEPLP уже обмежував ретрансляцію «России РТР» раніше.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) 8 лютого вирішила на рік заборонити трансляцію телеканалу «Россия РТР» на території країни. Про це повідомив голова правління NEPLP Івар Аболіньш, передає Delfi.

Влітку NEPLP констатував розпалювання ненависті в передачі цього каналу «60 минут». Зазначається, що учасники програми та ведуча Ольга Скабеева, обговорюючи Україну, використовували мову ненависті. Зокрема, Україну називали «терористичною державою», а п’ятого президент Петра Порошенка – «терористом». У ході цього так званого обговорення ведуча запропонувала ввести на територію України російські війська, щоб «втихомирити обидві сторони конфлікту».

Нагадаємо, Національна рада з питань електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) виявила порушення в передачах «Вечер з Владимиром Соловьевым» і «60 минут». 31 січня 2019 року регулятор на три місяці заборонив ретрансляцію програм російського телеканалу «Россия РТР» на території країни.

1 лютого 2021 року в Латвії кабельний оператор Tet припинив ретрансляцію російських телеканалів «НТВ Мир», «Рен ТВ Балтия», «Кинокомедия» і «Киномикс» через неясності в праві на представлення каналів і занепокоєння щодо дотримання режиму санкцій. 

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY