detector.media
05.02.2021 23:18
Президент скасував публікацію указів в «Офіційному віснику України»
Президент скасував публікацію указів в «Офіційному віснику України»
Там більше не публікуватимуть укази та розпорядження президента, постанови й розпорядження Кабінету міністрів, що мають нормативний характер, а також акти Конституційного суду України.

Президент України Володимир Зеленський скасував публікацію актів законодавства України та президентських указів в «Офіційному віснику України». Про це йдеться в указі №48/2021, розміщеному на сайті голови держави.

«В Указі Президента України від 13 грудня 1996 року № 1207 "Про опублікування актів законодавства України в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник України" частини другу і третю статті 1 та частину другу статті 4 виключити», - йдеться в тексті документа.

Також Зеленський скасував низку указів 1996-1999 років від попередніх президентів щодо збірників актів законодавства України. З указу 1996 року № 1207 президент вилучив положення про те, що поширення «Офіційного вісника» здійснюється шляхом відкритої передплати та роздрібної торгівлі.

Як пояснює «Інтерфакс-Україна», в «Офіційному віснику» більше не публікуватимуть укази та розпорядження президента, постанови й розпорядження Кабінету міністрів, що мають нормативний характер, а також акти Конституційного суду України.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, у травні 2020 року уряд підтримав пропозицію президента відмовитися від обов'язкового оприлюднення нормативно-правових актів в офіційних друкованих виданнях.

Фото: pravda.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY