detector.media
02.02.2021 15:25
Мінкульт оголосив конкурс із відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії
Мінкульт оголосив конкурс із відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії
Заявки на конкурс прийматимуть з 2 до 21 лютого 2021 року.

Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики. 

До складу Ради мають увійти дев’ятеро осіб – по одному представнику від МКІП і Держкіно та сім представників від творчих спілок, громадських об’єднань, господарських об’єднань, один з яких повинен мати вищу юридичну освіту, а один – вищу економічну.

Організації, що висувають претендентів, повинні мати статутні документи, що  передбачають провадження діяльності у сфері кінематографії та/або телебачення, та вести активну діяльність протягом останніх трьох років.

Вимоги до кандидатів:

• підтримка від Організації (самовисунення неможливе);
• бездоганна ділова репутація, високі професійні якості, суспільний авторитет;
• не перебуває на державній службі, чи іншій посаді, стосовно якої Законом України "Про запобігання корупції" встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності;
• відсутня судимість, не погашена або не знята в установленому законом порядку;
• відсутній конфлікт інтересів відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”
• не притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення;
• досвід роботи не менше трьох років у сфері кінематографії, обіймаючи принаймні одну з таких посад: керівник або заступник керівника юридичної особи, що здійснює виробництво, розповсюдження, демонстрування фільму; режисер-постановник фільму; продюсер фільму; юрист; економіст (фінансист); кінодраматург; кінознавець.

Нагадаємо, Рада з державної підтримки кінематографії – орган, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року. Рада має складатися з дев’ятьох осіб, які призначаються терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження члена ради припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу ради більше як на один строк поспіль. За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

Конкурс проводиться у формі засідань конкурсної комісії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY