detector.media
01.02.2021 18:59
У Держкомтелерадіо спростували фейк щодо заборони на творчість Булгакова
У Держкомтелерадіо спростували фейк щодо заборони на творчість Булгакова
Останніми днями в соцмережах шириться фейк про загальну заборону його творчості.

У Держкомтелерадіо нагадали, що в Україні немає заборони на творчість російського письменника Михайла Булгакова. Про це повідомляє пресслужба.

«У соціальних мережах знов поширюються дискусія щодо дозвільної процедури на ввезення в Україну книг з території РФ. Цього разу вона спровокована проросійськими медіа, які стверджують, що в Україні існує заборона на деякі книжки класиків російської літератури. Держкомтелерадіо наголошує, що в Україні немає заборони на твори Михайла Булгакова, як і на твори інших класиків російської та світової літератури. В Україні не надано дозволу на ввезення тих видань, на обкладинках або у передмовах до яких російські видавці поширюють антиукраїнську пропаганду», - йдеться в повідомленні.

У передмові до книги Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» видавництва «Азбука-Аттикус» згадуються представники російського кіно, які за публічну підтримку військової інтервенції в Україну внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Саме цьому виданню заборонили доступ до українського ринку. Рішення про відмову у наданні дозволу було ухвалено у березні 2019 року.

Інші видання цього твору можна вільно купити в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY