detector.media
31.01.2021 17:26
У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів
У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів
Загальна кількість затриманих протестувальників сягнула 4 тисяч.

У Росії 31 січня під час акцій протесту з вимогою звільнити опозиційного політика Олексія Навального затримали щонайменше 82 журналістів. Про це повідомляє «ОВД-Инфо».

Зокрема, у Москві затримали журналіста видання «Холод» Михайла Зеленського.

«Затримали. Акуратно. Навіть підказали що у мене куртка, виявляється, порвалася  (не зараз, давно)», - написав він у «Телеграмі».

Також був затриманий журналіст, професор і завідувач кафедрою журналістики Інституту масмедіа РДГУ Миколай Сванідзе. Через кілька хвилин його відпустили.

Кореспондента РБК Антона Фейнберга затримали у Москві, незважаючи на пред'явлення прескарти. Пізніше його відпустили.

Кореспондентку «Медузи» Катерину Кузнєцову співробітники поліції сильно штовхнули в спину під час затримань у Санкт-Петербурзі. При цьому вона працювала в жилетці з написом «Преса» та спеціальним нарукавником. Її не затримували. 

Кілька журналістів були затримані на мітингах в Іркутську і Красноярську.

У Казані затримували журналіста Максима Шевченка, який прямував на власну лекцію, але зупинився зафільмувати акцію протесту. Через 15-20 хвилин його відпустили.

У Санкт-Петербурзі затримали кореспондента «Северо-запад. МБХ медиа» Валерія Савінова.

За підсумками попередніх всеросійських протестів 23 січня було затримано понад 4000 осіб, у тому числі понад 20 журналістів. Щодо акцій 31 січня - наразі також відомо про більш ніж 4000 затриманих.

Роскомнагляд пригрозив блокувати і штрафувати інтернет-ресурси за публікації «завищених» даних про кількість учасників незаконних мітингів і за повідомлення про факти насильства і зіткнень.

Учасники акцій повідомляли, що в оголошених місцях збору протестувальників були перебої з мобільним інтернетом.

Також відомо про факти насильства з боку силовиків, у тому числі застосування електрошокерів та травматичної зброї. У правоохоронних органах це заперечують.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY