detector.media
21.01.2021 12:09
Сергій Лещенко виграв у ЄСПЛ справу щодо доступу до інформації про ціну Межигір'я
Сергій Лещенко виграв у ЄСПЛ справу щодо доступу до інформації про ціну Межигір'я
При цьому судді відхилили запит Сергія Лещенка на компенсацію моральної шкоди у розмірі 6 тис. євро.

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення на користь колшнього журналіста, екснардепа Сергія Лещенка у справі, яка стосувалась права на інформацію про умови передачі Віктору Януковичу земельної ділянки в Межигір’ї.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

«Лещенко проти України. Європейський суд встановив порушення свободи слова через відмову держави (у 2011 році) надати інформацію про ціну продажу державою земельної ділянки Януковичу у Межигір‘ї. Стратегічна справа, яку вів Центр демократії та верховенства права 10 років», - йдеться в повідомленні.

Як пише «Доступ до правди», судді Європейського суду під час розгляду справи 21 січня 2021 року одноголосно вирішили, що журналіст має право на інформацію, гарантоване йому статтею 10 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також право вільно одержувати і передавати інформацію.

При цьому судді відхилили запит Сергія Лещенка на компенсацію моральної шкоди у розмірі 6 тис. євро, зазначивши, що «саме встановлення порушення є достатньою компенсацією моральної шкоди, понесеної журналістом».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY