detector.media
29.01.2021 19:07
Фільм «Цензорка» переміг на індустріальній платформі Міжнародного кінофестивалю в Трієсті
Фільм «Цензорка» переміг на індустріальній платформі Міжнародного кінофестивалю в Трієсті
Світову прем‘єру і вихід фільму у прокат заплановано на 2021 рік.

Словацько-чесько-український фільм «Цензорка» переміг на індустріальній платформі Міжнародного кінофестивалю в Трієсті. Про це повідомляє пресслужба українського продюсера стрічки - кінокомпанії «Артхаус Трафік».

«Цензорка» одержала нагороди Sub-Ti Award і Sub-Ti Access Award в програмі First Cut+ індустрійної платформи When East meets West.

Картина розповідає історію молодої жінки Люби, яку було засуджено до ув'язнення за вбивство свого чоловіка. Після народження сина вона відбуває покарання в одеській колонії. Люба не хоче, щоб її дитина опинилася в сиротинці, а саме така доля чекає на всіх дітей ув'язнених після того, як їм виповниться три роки. У колонії Люба зустрічає Ірину, 40-річну жінку, яка працює цензоркою в цій тюрмі.

Автор стрічки Петер Керекеш – словацький режисер документального кіно, лауреат кінофестивалів у Берліні, Лейпцигу і Торонто. «Цензорка» є його першою ігровою кінороботою. У 2014 році він хотів зняти документальний фільм про тюремних цензорів у різних культурах, але після початку зйомок в Україні було вирішено зробити повнометражний художній фільм.

Зйомки проходили в Одесі в 2019 році. Українськими продюсерами стали Денис Іванов і кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Раніше проект фільму «Цензорка» отримав головні нагороди секцій Work in Progress Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах у 2017 році й Одеського міжнародного кінофестивалю у 2018 році.

Світову прем‘єру і вихід фільму у прокат заплановано на 2021 рік.

Нагадаємо, проєкт стрічки «Цензорка» став одним із переможців пітчингу патріотичного кіно від Мінкульту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY