detector.media
27.01.2021 20:46
У Запоріжжі журналісти вийшли на протест з вимогою не перешкоджати їхній роботі у міськраді
У Запоріжжі журналісти вийшли на протест з вимогою не перешкоджати їхній роботі у міськраді
Коли учасники акції протесту намагались потрапити до будівлі міськради, сталася штовханина.

У Запоріжжі журналісти вийшли на протест з вимогою не перешкоджати їхній роботі у висвітленні роботи міської ради. Про це пише «Радіо Свобода».

До акції протесту долучилися представники шести місцевих ресурсів: «Форпост», «Гвозди Запорожья», «061», «Неначасі», «Акцент», «Запорізький центр розслідувань», а також представниця «Чесно» в Запоріжжі.

Акція відбувалась під будівлею міськради. Коли журналісти спробували потрапити всередину, сталася штовханина. На місце події викликали поліцію, після чого медійники написали заяви про перешкоджання журналістській діяльності.

Журналісти розповідають, що з весни 2020 року вони позбавлені можливості відвідувати сесії міськради та депутатських комісій та не можуть повноцінно висвітлювати діяльність міських органів влади Запоріжжя.

У міськраді пояснюють обмеження чинними нормами карантину. Як виняток на засідання допускають лише працівників муніципального каналу «Z», які роблять пряму трансляцію сесійних засідань міської ради.

Нагадаємо, у 2020 році ІМІ зафіксував 229 випадків порушень свободи слова. До суду передали 16 справ щодо порушень прав журналістів.

Фото: zp.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY