detector.media
23.01.2021 19:00
У Росії під час мітингів за Навального затримали щонайменше 20 журналістів
У Росії під час мітингів за Навального затримали щонайменше 20 журналістів
Деякі журналісти отримали травми від дій силовиків.

У різних містах Росії 23 січня під час акцій на підтримку опозиціоного політика Олексія Навального затримали щонайменше 20 журналіств. Про це повідомляє «Настоящее время».

Деякі журналісти отримали травми від дій силовиків. Так, у Москві на Пушкінській площі вдарили кийком по голові під час роботи спеціальну кореспондентку «Новой газеты» Лізу Кірпанову. Там же співробітники ОМОНу кийком зламали об'єктив фотоапарата іншої кореспондентки видання, Вікторії Одіссонової.

Також на Пушкінській площі від рук співробітників ОМОНу постраждала кореспондентка «Медузи» Христина Сафонова - її вдарили кийком. За словами Сафонової, вона висвітлювала акцію в жилеті із написом «Преса». 

Кореспондента Avtozak LIVE Микиту Ступіна вдарили електрошокером і кийком по голові. Фотографа Євгена Фельдмана, який знімав мітинг, схопив за шию поліцейський.

У Санкт-Петербурзі силовики побили журналістку The Insider Віру Рябицьку.

У день протестів силовики також прийшли в квартиру на Пушкінській площі в Москві, звідки вели трансляцію співробітники каналу «Дождь». Поліція вимкнула їм електрику. В результаті затримали журналіста Олексія Коростельова. За даними видання, у нього забрали паспорт та нібито повезли до відділку для визначення особи.

У Сочі затримали кореспондентку «Новой газеты» Олену Костюченко, у якої була при собі прескарта.

У Казані затримали головного редактора «Казанського репортера» Антона Райхштата. Разом з ним у відділку поліції опинились журналісти телеканалу «Ефір» і видань «Татар-інформ», Progorod, Kazanfirst. Пізніше затримали журналістку видання «Вітер» Марину Безматерних.

Журналісти «Комерсанта» Олег Ділімбетов і «Невський новин» Кирило Конторщиков були затримані в Санкт-Петербурзі. Також там затримали кореспондента «Дождя» Едуарда Бурмістрова.

У Махачкалі затримали кореспондента «Кавказького вузла». За даними «Кавказ.Реаліі», серед затриманих також журналісти газет «Черновик» Інна Хатукаева і «Новое дело» Мурад Мурадов.

У Курську затримані головні редактори видань «Край» і «Секунда». У Самарі в поліцію відвезли журналістів Гора Мелконяна і Сергія Лейбграда, які вели пряму трансляцію з акції. У Чебоксарах поліцейські затримали журналістку «Ідель.Реаліі». У Петрозаводську затриманий журналіст Денис Погребний.

Загалом на акціях протесту по всій Росії затримали щонайменше 2250 осіб, передає «ОВД-Инфо».

Фото: meduza.io

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY