detector.media
23.01.2021 11:59
У Росії на акціях на підтримку Навального затримують журналістів
У Росії на акціях на підтримку Навального затримують журналістів
Відомо також про сотні затриманих активістів, які вийшли на протести.

По всій Росії 23 січня проходять акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального. Учасниками стали вже близько 15 тис. людей. Відомо про більше 200 затриманих, і їхня кількість постійно зростає, пише «Медуза».

Серед затриманих – журналісти, які висвітлювали протести. Зокрема, в Уфі затриманий шеф-редактор місцевої філії радіо «Эхо Москвы» Руслан Валієв. Йому закидають «невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації». Його відвезли до відділку поліції, адвокатів до затриманого не пускають.

«Новая газета» повідомляє, що затримані фотограф інформагенції PrimaMedia Антон Новгородов і блогер порталу Newsbox Геннадій Шульга.

«ОВД Инфо» повідомляє, що в Хабаровську затримали журналістів RusNews Сергія Плотнікова та Данила Кулікова. Плотнікову поліцейські заявили, що будуть оформляти протокол через ходу 24 жовтня 2020 року. Через що затриманий Куліков, зараз невідомо, він також перебуває у відділку поліції.

Відомо, що на акцію у Владивостоці прийшов журналіст Юрій Дудь. За його словами, він приїхав в місто з іншого приводу, але в день протесту вирішив висловити свою громадянську позицію, пише «РБК».

Нагадаємо, у соціальній мережі TikTok поширився флешмоб на підтримку російського опозиційного діяча Олексія Навального, який зараз знаходиться слідчому ізоляторі «Матроська тиша». Відео з хештегом #свободунавальному уже зібрали майже 121 млн переглядів. 

У роликах підлітки вішають портрети Навального в школах, жартують про його стосунки з дружиною Юлією та засуджують арешт. 

У відповідь на флешмоб Роскомнагляд пригрозив соціальним мережам адміністративними штрафами до 4 млн рублів за те, що вони поширюють «заборонену інформацію» і закликають підлітків до участі в акціях протесту. 

17 січня Олексія Навального затримали у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» у кінці серпня минулого року в РФ.

18 січня Навального відвезли в СІЗО «Матроська тиша», де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря. За дві доби його подивилися понад 55 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017 році і зібрав майже 34 млн переглядів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY