detector.media
22.01.2021 19:13
Мережу фактчекерів IFCN, до якої входить український StopFake, номінували на Нобелівську премію миру
Мережу фактчекерів IFCN, до якої входить український StopFake, номінували на Нобелівську премію миру
Сьогодні мережа налічує 79 підтверджених підписантів в 51 країні світу.

Колишня міністeрка освіти Норвегії і лідерка Ліберальної партії Тріне Скай Гранде номінувала Міжнародну мережу фактчекерів Інституту Пойнтера - International Fact-Checking Network - на Нобелівську премію миру. До цієї мережі також входить українська організація StopFake. Про номінування йдеться на офіційному сайті IFCN.

«Хоча ми усвідомлюємо, що ця номінація далека від того, щоб потрапити до шорт-листа цієї неперевершеної нагороди, ми розглядаємо це як важливе підтвердження роботи фактчекерів в усьому світі. Простіше кажучи: факти мають значення та перевірка фактів може врятувати життя. Фактчекери працюють в усьому світі, часто піддаючись різним загрозам або нападам, щоб надати якісну інформацію та для боротьби з дезінформацією», - йдеться в повідомленні.

На своїй сторінці у Twitter пані Тріне Скай Гранде написала: «На війні правда є першою жертвою. І ми живемо в той час, коли боротьба з брехнею настільки важлива, що Джо Байден згадав про це у своїй вчорашній промові. Цього року я номінувала фактчекерів на Нобелівську премію миру. Вони потребують нашої підтримки».

З моменту свого заснування у 2015 році IFCN працює над просуванням високих стандартів перевірки інформації, розробивши Кодекс принципів для перевіряючих факти. Сьогодні організація налічує 79 підтверджених підписантів в 51 країні світу.

Раніше український фактчекінговий проєкт StopFake отримав премію Sjur Lindebraekke Memorial Prize, якою відзначають за досягнення у діяльності з підтримки прав та свобод людини, а також за сприяння у розбудові демократії. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY