detector.media
21.01.2021 14:40
Docudays UA оприлюднив онлайн-курс про організацію роботи кіноклубу
Docudays UA оприлюднив онлайн-курс про організацію роботи кіноклубу
По завершенню курсу є можливість пройти тест, подати заявку на реєстрацію кіноклубу Docudays UA та отримати сертифікат курсу.

Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA Docu/Club оприлюднила безкоштовний онлайн-курс «Як організувати роботу кіноклубу. базовий курс для модераторів-початківців».

«У період між березневим та мандрівним фестивалем Docudays UA з 2014 року в Україні працює Мережа кіноклубів, бо сотні людей писали, телефонували та запитували, де ще можна побачити фестивальні фільми протягом року. У кіноклубах глядачі не тільки дивляться документальне кіно, але й обговорюють його з модераторами та експертами з прав людини. З 2020 року кінопокази та обговорення також проходять в онлайн форматі», – розповіла виконавча директорка Міжнародного фестивалю про права людини Docudays UA Світлана Смаль.

Курс включає практичні лекції експертів на теми прав людини, історії кінематографу та документалістики як його початку, а також розповідає про залучення нової аудиторії та ведення соціальних мереж, планування та організацію кінопоказів і обговорень як правопросвітницьких подій, включно з практиками модерації складних тем.

Спікери курсу:

«Загальний час, необхідний для перегляду всіх дев’яти лекцій курсу – близько трьох з половиною годин, але немає обмежень щодо графіку проходження курсу. Кожна лекція має також підтеми, у разі необхідності можна переслухати фрагмент або всю лекцію повністю», – йдеться в повідомленні.

По завершенню курсу є можливість пройти тест, подати заявку на реєстрацію кіноклубу Docudays UA на сайті та отримати сертифікат курсу з доступом до модерації власного кіноклубу.

На кінець 2020 року Мережа Docu/Club налічувала 334 кіноклуби. Зареєстровані кіноклуби мають доступ до медіатеки, у якій нині 112 фільмів.  

Проєкт «Мережа Docu/Club – за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY