detector.media
21.01.2021 14:16
Український ілюстратор створив комікс про журналістську етику
Український ілюстратор створив комікс про журналістську етику
Олександр Грехов створив комікс для Комісії з журналістської етики.

Український ілюстратор Олександр Грехов створив нову частину коміксів про журналістську етику та стандарти, яка присвячена пункту 6 Кодексу етики українського журналіста «Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов’язком журналіста». Про це 21 січня повідомила Комісія з журналістської етики.

Пан Грехов створив комікс для Комісії з журналістської етики в межах проєкту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США.

Художник відомий виставкою «Квантовий стрибок Шевченка», коли він зобразив Кобзаря в образах Термінатора, Фріди Кало, Джека Горобця, Людини-павука, Гаррі Поттера, Супер Маріо, Христофора Колумба та інших відомих людей та персонажів.

Нагадаємо, 25 листопада 2020 року Олександр Грехов оприлюднив перший комікс про журналістську етику та стандарти. Його робота була присвячена пункту 16 Кодексу етики українського журналіста про те, що журналіста не можна службовим порядком зобов’язати писати чи виконувати будь-що, якщо це суперечить його власним переконанням чи принципам. Друга його робота присвячена пункту 17 Кодексу етики українського журналіста «Незаконне отримання журналістом матеріальної винагороди чи будь-яких пільг за виконаний чи невиконаний журналістський матеріал є несумісним із званням журналіста».

Фото: КЖЕ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY