detector.media
21.01.2021 12:33
В Україні запустили акцію «#Читай_досягай»
В Україні запустили акцію «#Читай_досягай»
За даними Інституту книги за 2020 рік, серед українців лише 8% читають щоденно, 38% – читають раз на місяць.

Український інститут книги та Міністерство культури та інформаційної політики України 20 січня запустили всеукраїнську акцію «#Читай_досягай», яка спрямована показати українцям взаємозв’язок між читанням та життєвими здобутками і заохотити читати більше книг. Про це повідомило відомство.

У межах акції українські урядовці, громадські та культурні діячі поділяться книгами, які сформували їхню свідомість та вплинули на життя, а також розкажуть про книжки, які планують читати власним дітям у цьому році.

Добірки книг будуть зібрані під хештегом у Facebook – #Читай_досягай. Організатори акції також закликали українців ділитися добірками книг для вдосконалення з використанням хештегу.

За даними Українського інституту книги за 2020 рік, серед українців лише 8% читають щоденно, 38% – читають раз на місяць, а 19%  населення – нерегулярні читачі. Показники залишаються низькими, на рівні 2018-го року.

Нагадаємо, 28 грудня члени Українського ПЕН назвали найкращі українські книжки 2020 року, до переліку ввійшло 177 книжок. У 2018 році члени Українського ПЕН-клубу – письменники, журналісти, науковці, видавці – склали список із 94 книжок. У 2019 році – до переліку увійшла 131 книжка.

Крім того, у вересні 2020 року Український інститут, Український ПЕН та Український інститут книги заснували премію Drahomаn Prize. Премію створено, аби підтримати і відзначити роботу закордонних перекладачів, які відкривають світу літературу України. Drahoman Prize вручатимуть раз на рік за високу перекладацьку майстерність і внесок у промоцію української літератури за кордоном. Довгий список номінантів премії Drahoman Prize.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY