detector.media
20.01.2021 14:54
Уряд передав UATV та канал «Дом» в управління Мінреінтеграції
Уряд передав UATV та канал «Дом» в управління Мінреінтеграції
Процес передачі від Мінкульту до Мінреінтеграції розпочався ще в червні 2020 року.

20 січня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав Мультимедійну платформу іномовлення України в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мультимедійна платформа іномовлення України – це два державні телеканали: канал іномовлення UATV та канал для тимчасово окупованих територій «Дом».

Згідно з оприлюдненим на сайті уряду проєктом рішення, цілісний майновий комплекс державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» передано зі сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У пояснювальній записці до проєкту вказано, що завдання та цілі МПІУ співпадають з функціями, покладеними на Мінреінтеграції й передача МПІУ цьому міністерству «забезпечить можливість здійснювати інформаційний супровід процесу реінтеграції тимчасово окупованих територій України та інтеграції України до Європейського Союзу та євроатлантичних структур колективної безпеки».

Зазначимо, що інформаційне агентство «Укрінформ», яке разом з Мультимедійною платформою іномовлення України входить до системи іномовлення України, за статутом є окремою державною організацією та відноситься до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав мовлення 1 березня 2020 року. Він створений на базі каналу іномовлення UATV. UATV продовжив мовлення на одному із супутників, транслюючи повтори програм.

У червні 2020 року розпочався процес передачі телеканалу «Дом» зі сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. У жовтні очільниця Мультимедійної платформи іномовлення України Юлія Островська повідомляла «Детектору медіа», що телеканал «Дом» перейде в управління Мінреінтеграції після 1 січня 2021 року.

У проєкті державного бюджету на 2021 рік створили нову бюджетну програму Мінреінтеграції «Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь та фінансова підтримка системи державного іномовлення України», на яку запланували 355,4 млн грн. В ухваленому законі про держбюджет на 2021 рік на цю програму передбачили трохи меншу суму – 348,8 млн грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY