detector.media
18.01.2021 18:55
На Івано-Франківщині кіберполіція викрила адміністратора нелегальних онлайн-кінотеатрів
На Івано-Франківщині кіберполіція викрила адміністратора нелегальних онлайн-кінотеатрів
Сума збитків кінокомпаніям становить понад 2,5 млн грн.

На Івано-Франківщині кіберполіція викрила адміністратора нелегальних онлайн-кінотеатрів. Про це йдеться на сайті кіберполіції.

Правоохоронці встановили, що 26-річний місцевий житель створив та адміністрував два нелегальних онлайн-кінотеатри. Чоловік надавав доступ до перегляду кінотворів, попри відсутність дозволів правовласників. Заробіток фігурант отримував від показу реклами на сайтах. В результаті було порушено авторські права чотирьох іноземних кінокомпаній. За такі дії йому може загрожувати до двох років ув’язнення.

За попередніми підрахунками, в результаті протиправної діяльності було нанесено понад 2,5 млн грн збитків чотирьом іноземним кінокомпаніям.

В оселі фігуранта працівники поліції провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яка нібито використовувалася у протиправній діяльності. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176  (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати правопорушнику – до двох років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігуранту. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше в Одесі викрили хакера, який викрадав логіни та паролі від поштових скриньок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY