detector.media
18.01.2021 16:18
Шефредактор «Вежі» поскаржився поліції на перешкоджання з боку охорони «Укрзалізниці»
Шефредактор «Вежі» поскаржився поліції на перешкоджання з боку охорони «Укрзалізниці»
Пан Качор уточнив, що не має на меті притягувати до відповідальності охоронців.

Шефредактор вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрій Качор подав до поліції заяву про перешкоджання журналістській діяльності з боку воєнізованої охорони «Укрзалізниці». Про це видання повідомило 15 січня.

«Я не маю на меті притягувати до відповідальності конкретно цих охоронців, у мене до них немає персональних претензій, у більшості своїй вони поводилися коректно і, здається, самі розуміли абсурдність ситуації. Проте якісь дивні, нічим не обґрунтовані, застарілі інструкції змушують їх ганятися по коліям за громадянами, які мають фото-відеотехніку. Мета цієї заяви про кримінальне правопорушення – аби правоохоронці провели відповідну перевірку в межах досудового розслідування і це, можливо, вплине на керівництво "Укрзалізниці" і вони нарешті скасують свої незаконні інструкції для охоронців», – пояснив пан Качор.

Правоохоронці зареєстровали його заяву 15 січня.

Нагадаємо, 13 січня у Вінниці воєнізована охорона «Укрзалізниці» затримала та перешкоджала журналістам місцевого інтернет-видання «Вежа» Андрію Качорі, Миколі Геркалюку та Марині Сербінович, які знімали серію історично-дослідницького проєкту «МІКРОрайони». Охорона звинуватили їх у «незаконній зйомці адміністративних будівель УЗ» і підозрювала, що вони нібито терористи.

Фото: Андрій Качор, Вежа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY