detector.media
18.01.2021 12:50
Білоруського журналіста Александрова взяли під варту
Білоруського журналіста Александрова взяли під варту
У МВС Білорусі вважають, що журналіст разом зі своєю дівчиною нібито фінансував учасників акцій протесту.

Білоруського журналіста та медіаменеджера Андрія Александрова 15 січня взяли під варту на два місяці. Про це його адвокатка Ольга Карпушонок повідомила БелаПАН.

«Рішення про запобіжний захід прийняло УСК Мінська (управління Слідчого комітету Мінська) з санкції прокуратури. Але це не означає, що воно не може бути змінене», – розповіла вона.

Пана Александрова мали перевести в СІЗО на вулиці Володарського, де захисниця планувала відвідати його 18 січня.

Заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Геннадій Казакевич заявив, що Андрій Александров та його дівчина Ірина Злобіна нібито фінансували людей, які брали участь у «заворушеннях» та акціях протесту, передає Білоруська асоціація журналістів.

Зокрема, за даними МВС Білорусі, вони нібито оплатили понад 250 штрафів та квитанцій за затримання грошима, які отримали від Фонду солідарності BYHELP. «У схованках, знайдених за координатами геолокації, було виявлено понад 100 000 доларів та євро», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 січня 2021 року журналіст та медіаменеджер Андрій Александров зник у Мінську, його колеги втратили з ним зв'язок. Міліція майже через день повідомила про його затримання. Станом на 13 січня його утримували в Кастричницькому РВВС Мінська.

14 січня адвокат журналіста та управління Слідчого комітету Мінська повідомили, що пана Александрова підозрюють у «кримінальному правопорушенні» через «причетність до дій, що грубо порушують громадський порядок». Того ж дня в Мінську в офісі інформаційної компанії БелаПАН провели обшук у кримінальній справі про «організацію й підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок», у якій підозрюють пана Александрова. 

Фото: Ольга Хвоін / БАЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY