detector.media
17.01.2021 19:21
Під час очікування літака з Олексієм Навальним у «Внуково» затримали журналістів
Під час очікування літака з Олексієм Навальним у «Внуково» затримали журналістів
Відомо, що в аеропорту «Внуково» затримали кореспондентів «Нової газети» і «Дождя», також «Медуза» повідомляє про затримання співробітників ще кількох видань.

До Москви прибув з Німеччини опозиційний політик Олексій Навальний. Спочатку його літак мав прибути до аеропорту «Внуково», але пізніше змінив маршрут на «Шерємєтьєво».

Тим часом у «Внуково» силовики затримали соратників Навального та кореспондентів «Нової газети» і каналу «Дождь». Про це повідомляється на сайті «Нової газети».

В аеропорту поліцейські затримали політикиню Любов Соболь, помічника Навального Іллю Пахоменка та співробітницю штабу політика в Санкт-Петербурзі Анастасію Кадетова. Крім того, було затримано активіста Костянтина Котова.

У кореспондента «Нової газети» Влада Докшина, який був в аеропорту за редакційним завданням, забрали документи. Поліцейські запитали, чи є у нього московська реєстрація, і повели в автозак.

Кореспондента телеканалу «Дождь» Едуарда Бурмістрова затримали в прямому ефірі, але потім відпустили після перевірки документів.

Крім того, пише «Медуза», було затримано журналіста Daily Storm Антона Старкова, фотокореспондента «Коммерсанта» Івана Водоп'янова і журналіста «Росдержави» Андрія Орла.

Загалом було затримано щонайменше 21 особу.

Раніше команда політика запрошувала його прихильників зустріти його в аеропорту. Влада РФ попереджала про неприпустимість масових акцій в день прильоту Навального, до «Внуково» ще вдень стягували поліцію та автозаки.

У Німеччині Навальний перебував з кінця серпня 2020 року, коли його після отруєння «Новачком» у Росії привезли на лікування в клініку «Шаріте».

29 грудня 2020-го Навального оголосили в розшук у Росії через давню справу щодо нібито шахрайства.

Також стало відомо, що ЄСПЛ прийняв скаргу Навального на відмову РФ порушити справу про його отруєння.

Фото: novayagazeta.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY