detector.media
17.01.2021 12:50
Україно-британський фільм «Анна» змагатиметься за відбір на премію «Оскар»
Україно-британський фільм «Анна» змагатиметься за відбір на премію «Оскар»
Раніше короткометражка про українських жінок потрапила в основну конкурсну програму Каннського фестивалю та стала переможцем Британського фестивалю незалежного кіно.

Україно-британський короткометражний фільм «Анна» змагатиметься за відбір на премію «Оскар». Про це повідомляє «Голос Америки».

Стрічка порушує контроверсійну тему сексуального туризму американців в Україну. Ідея сценарію спала на думку ізраїльському режисеру Декелю Беренсону після його подорожі в Україну у 2012-му.

Головна героїння Анна - мати-одиначка, яка виховує 16-річну доньку. Вона живе у маленькому містечку на Донбасі, працює на м'ясопереробному комбінаті. Одного дня Анна вирішує змінити своє життя і йде на вечірку з американськими чоловіками.

«Я відвідав Україну, подорожуючи Європою. Жив там місяць, був у Києві, в Криму, провів тиждень в Одесі. Там я вперше почув про ці вечірки. Те, як ці компанії, що організовували вечірки, певним чином використовують жінок. Вони також використовують чоловіків, продаючи їм мрію приїхати в Україну й зустріти прекрасну молоду жінку, яка поїде з ними до США і буде готувати їм, робити масаж ніг і так далі», – розповів режисер.

Виконавиця головної ролі - українська акторка Світлана Барандич, раніше вона отримала шість нагород в номінації «краща акторка» на європейських та американських кінофестивалях. 

Стрічка створена за спільного виробництва України, Ізраїлю та Великої Британії. Усі зйомки проводилися у Кривому Розі. Творча команда, яка займалась виробництвом фільму, також повністю українська.

Раніше стрічка «Анна» потрапила в основну конкурсну програму Каннського фестивалю та стала переможцем Британського фестивалю незалежного кіно.

Нагадаємо, фільм-претендент на «Оскар» від Білорусі дискваліфікували через невідповідність правилам кінопремії. 

Американська академія кіномистецтв розглядає різні варіанти, як провести церемонію вручення премії «Оскар» навесні 2021 року, зважаючи на пандемію COVID-19. Попередньо офлайн-церемонія має відбутися 25 квітня. Цього року вперше на американську кінопремію «Оскар» номінуватимуться фільми, що виходили онлайн. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY