detector.media
16.01.2021 17:50
Український фільм «Атлантида» увійшов до довгого списку премії BAFTA в 12-ти секціях
Український фільм «Атлантида» увійшов до довгого списку премії BAFTA в 12-ти секціях
Премія є британським аналогом «Оскара».

Український фільм Валентина Васяновича «Атлантида», який висунуто національним претендентом на премію «Оскар», увійшов до довгого списку престижної премії BAFTA в 12-ти секціях. Про це йдеться на сайті Держкіно.

Стрічка змагатиметься за номінації та головні призи у категоріях:

Події фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

Усі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Виконавці – колишній розвідник, волонтер благодійного фонду «Повернись живим» Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки фільму проходили у Маріуполі та Києві.

Режисером та автором сценарію стрічки є Валентин Васянович. Продюсерами фільму виступають Валентин Васянович, Ія Мислицька («Плем'я», «Присмерк») та Володимир Яценко («Додому», «Дике поле»).

Виробництво фільму здійснила «Студія Гармата фільм». Кінопроєкт став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 20 млн 835 тис. грн. при загальній вартості виробництва у 41 млн 835 тис. грн.

Премія BAFTA щороку присуджується Британською академією телебачення та кіномистецтва і є британським аналогом «Оскара». Переможців премії буде оголошено 11 квітня 2021 року.

У 2020-му «Атлантида» Васяновича була найочікуванішим фільмом серед глядачів українського кіно.

Нагадаємо, у 2020-му найкращим мінісеріалом за версією BAFTA, став «Чорнобиль».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY