detector.media
15.01.2021 18:20
«Відблиск» Валентина Васяновича відібрано до індустрійної секції фестивалю Les Arcs
«Відблиск» Валентина Васяновича відібрано до індустрійної секції фестивалю Les Arcs
Новий повнометражний ігровий фільм Валентина Васяновича «Відблиск» візьме участь в індустрійній секції Work in progress французького кінофестивалю Les Arcs.

Про це повідомляється пресрелізом. 

Industry Village Les Arcs проходитиме з 20 до 22 січня 2021 року. Презентації будуть відбуватись онлайн на платформі Industry Village.

У рамках індустрійної секції Work in progress автори фільмів на стадії постпродакшну можуть представити свої картини сейлз-агентам, дистриб’юторам і фестивальним відбірникам. Цього року в програмі візьмуть участь 17 проєктів. 

«Відблиск» також потрапив до списку з 6 проєктів, які можуть позмагатися за Eurimages Lab Project Award і грошовий приз у €50 000. Серед інших можливих нагород — Alphapanda Audience Engagement Award, що передбачає грант на €5000 на просування фільму у соцмережах.

За сюжетом, 12-річна Ніна переживає через смерть близької людини на війні. Батько намагається відволікти її від сумних думок, та дівчина бачить присутність смерті в навколишньому світі й намагається усвідомити, що життя має невідворотний кінець. Тривалий час близького спілкування з Ніною дає її батькові можливість зосередитися на важливих світоглядних темах, котрі, можливо, допоможуть йому розібратися зі своїми дорослими травмами. 

Нагадаємо, проєкт фільму став переможцем Одинадцятого пітчингу Держкіно. Тоді було заявлено, що бюджет стрічки складає 31,3 млн грн. Держава надала йому 25 млн грн фінансової підтримки (80%). 

Проєкт також було представлено на пітчингу Одеського кінофестивалю, де він взяв приз від каналу «Україна» в розмірі 60 тис. грн.

Читайте на «Детекторі медіа» інтерв'ю з режисером «Валентин Васянович: Поки є можливість знімати кіно вдома, їхати в Голлівуд не треба».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY