detector.media
14.01.2021 15:06
Білоруського журналіста Александрова підозрюють у «кримінальному правопорушенні»
Білоруського журналіста Александрова підозрюють у «кримінальному правопорушенні»
З адвокатки журналіста взяли підписку про нерозголошення та не пускають до нього в СІЗО.

Білоруського журналіста та медіаменеджера Андрія Александрова підозрюють у «кримінальному правопорушенні» через «причетність до дій, що грубо порушують громадський порядок». Про це сказала офіційна представниця управління Слідчого комітету Мінська Катерина Гарлинська, передає Білоруська асоціація журналістів.

Кримінальну справу відкрило управління СК Мінська. «Зазначений громадянин затриманий у зв'язку з встановленням причетності до дій, що грубо порушують громадський порядок, який стався на території Мінська. На даний момент його статус – підозрюваний», – повідомила вона.

Адвокатка журналіста Ольга Карпушонок підтвердила, що пана Александрова затримали в межах кримінального провадження, проте інших подробиць (навіть статті Кримінального кодексу Білорусі) не уточнила через підписку про нерозголошення.

«У СІЗО мене не пустили, пославшись на призупинення відвідувань адвокатом у зв'язку з ковідом», – додала захисниця.

Андрій Александров народився в 1978 році в Нижньому Тагілі (РФ). Завершив історико-філологічний факультет Полоцького державного університету. Отримав ступінь магістра медіаменеджменту Вестмінстерського університету в Лондоні.

Свою журналістську кар'єру почав в Новополоцьку. У 2009-2012 роках був заступником голови Білоруської асоціації журналістів. Також він працював у міжнародних організаціях Index on Censorship та Article 19. У 2015-2018 роках – заступник директора інформаційного агентства БелаПАН. Видавець інтернет-проєкту «Білоруський журнал».

Нагадаємо, 12 січня 2021 року журналіст та медіаменеджер Андрій Александров зник у Мінську, його колеги втратили з ним зв'язок. Міліція майже через день повідомила про його затримання. Станом на 13 січня його утримували в Кастричницькому РВВС Мінська.

Фото: Ольга Хвоін / БАЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY