detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
11.01.2021 15:40
Megogo не зміг домовитися з «Медіа Групою Україна» щодо показу її каналів через ціну
Megogo  не зміг домовитися з «Медіа Групою Україна» щодо показу її каналів через ціну
Компанія продовжує переговори з медіагрупою і водночас готує «схожий контент до заміщення цієї ніші».

Медіасервіс Megogo припинив показ каналів «Україна» та «Україна 24» через те, що не зміг домовитися з холдингом «Медіа Група Україна» щодо умов продовження контракту. Про це у коментарі «Детектор медіа» сказав Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку Megogo.

«Для нас було здивуванням те, що всі наші пропозиції щодо умов продовження контракту з «Медіа Група Україна» були відхилені, хоча протягом багатьох років нам вдавалося домовлятися із багатьма правовласниками. Наші пропозиції включали також і прохання відстрочити відключення телеканалів групи хоча б на пару місяців, поки країна не почне виходити із затяжної кризи, пов'язаної із глобальною пандемією. Ці пропозиції також були відхилені», - зазначив Іван.

За його словами, єдиний варіант, який був можливий, призводив би до підвищення ціни передплати для всіх користувачів.

«А на це ми піти не могли у такі непрості для наших користувачів часи. За останній рік ми, на додачу до сотень каналів, додали багато дорого контенту до нашої передплати. Включаючи футбольні трансляції Ліги чемпіонів та Ліги Європи, топові боксерські поєдинки, кіберспортивні події, тисячі аудіокнижок, фільми, серіали та багато іншого»,- додав він.

Також Іван Шестаков каже, що Megogo продовжує пропонувати різні умови для відновлення співпраці. А тим часом медіасервіс уже підготував «схожий контент до заміщення цієї ніші». «І постараємося зробити все можливе, аби глядачі були задоволені», - додав він.

Нагадаємо, на початку 2021 року медіасервіс Megogo припинив показ каналів «Медіа Групи Україна». У пресслужбі «Медіа Групи Україна» «Детектор медіа» розказали, що наразі з Megogo тривають перемовнини: «Поки ще угоду не укладено».

У 2020 році  «Медіа Група Україна» та Megogo не домовились щодо показу каналів «Футбол» на медіасервісі. Після цього стало відомо , що футбольний канал «Волі» Volia Football+ стане доступним на ОТТ-платформі Megogo. Цей канал як і «Футбол 1/2/3» показує Лігу чемпіонів і Лігу Європи. «Медіа Група Україна» вважає, що компанія «Воля» порушила спільні домовленості після того, як перепродала права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи ОТТ-сервісу Megogo. А Megogo медіагрупа закидала порушення умов меморандуму щодо показу чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY