detector.media
11.01.2021 15:03
Dragon Capital придбала акції компанії, яка володіє виданнями «Мінфін» і Finance.ua
Dragon Capital придбала акції компанії, яка володіє виданнями «Мінфін» і Finance.ua
У Treeum кажуть, що сумарна аудиторія медіаресурсів становить вісім мільйонів відвідувачів на місяць.

Компанія Dragon Capital через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund LP завершила купівлю контрольного пакету акцій компанії Treeum, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua. Про це компанія повідомила 11 січня 2021 року.

«Ми очікуємо зростання попиту на фінансові продукти, а компанія Treeum має хороші шанси скористатися цією ринковою можливістю. Treeum має значну ринкову експертизу і впізнаваність серед клієнтів, а також демонструє вражаючі темпи зростання. Ми раді можливості партнерства з такою сильною командою менеджерів та акціонерів», — сказав керуючий директор, співголова напрямку прямих інвестицій в Dragon Capital Андрій Носок.

Співзасновник і CEO Treeum Іван Євтушенко розповів, що компанія вела переговори з низкою міжнародних інвесторів, але вирішили зупинити свій вибір на Dragon Capital.

Treeum є провідним фінансовим онлайн супермаркетом в Україні, який управляє діловими медіаресурсами minfin.com.ua і finance.ua з сумарною аудиторією вісім мільйонів відвідувачів на місяць. Компанія заснована Сергієм Віндерських, Євгеном Ізмайловим і Іваном Євтушенко в 2008 році.

Мinfin.com.ua — сайт про фінанси та інвестування. «Мінфін» публікує статті про вкладення грошей, курси валют, а також дані про банки та їх продукти. Finance.ua — сайт порівняння фінансових продуктів та медіа про особисті фінанси. Заснований у 2000 році, в 2016 році став частиною Treeum. Finance.ua дозволяє порівнювати послуги банків, кредитних і страхових компаній та замовляти їх онлайн.

Як писав ДМ, 23 листопада 2020 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив інвестиційній компанії Dragon Capital придбати акції компанії Treeum Holdings Limited, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua, компаніями Finline та Bank Online.

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал, сайт і «Радіо НВ». Генеральний директор компанії – Томаш Фіала. Він інвестував у НВ понад 10 мільйонів доларів.

Фото: liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY