detector.media
09.01.2021 17:25
Фільм-претендент на «Оскар» від Білорусі дискваліфікували через невідповідність правилам кінопремії
Фільм-претендент на «Оскар» від Білорусі дискваліфікували через невідповідність правилам кінопремії
Творці «Уроків фарсі» не змогли підтвердити, що більша частина осіб, які брали участь у створенні картини, - з Білорусі.

Драму «Уроки фарсі» білоруського режисера Вадима Перельмана виключили зі списку претендентів на американську кінопремію «Оскар». Про це повідомляє видання Variety.

За правилами, певна кількість осіб, які брали участь у створенні картини, має бути з країни, від якої фільм висунуто на здобуття премії. Однак творці «Уроків фарсі» не змогли підтвердити, що більша частина творчої групи стрічки - з Білорусі.

«Білоруський комітет і наші партнери по виробництву вважали, що фільм відповідає всім вимогам, необхідним для подання країни на церемонії вручення премії «Оскар». Однак той факт, що фільм є міжнародною спільною продукцією за участю декількох країн і що основна мова не є офіційною мовою країни, що подала заявку, завжди означав, що наш випадок був досить унікальним», - сказав продюсер фільму Ілля Стюарт.

«Уроки фарсі» - спільний кінопроєкт Росії, Німеччини та Білорусі. Велика частина зйомок пройшла в Бобруйську (Білорусь) та на локаціях «Білорусьфільму».

Стрічка розповідає про бельгійського єврея, який потрапив до концтабору та був змушений видавати себе за перса, щоб вижити. В основі фільму - оповідання німецького драматурга Вольфганга Кольхаазе «Перська для капо».

Світова прем'єра «Уроків фарсі» відбулася на Берлінському кінофестивалі.

Нагадаємо, що Американська академія кіномистецтв розглядає різні варіанти, як провести церемонію вручення премії «Оскар» навесні 2021 року, зважаючи на пандемію COVID-19. Попередньо офлайн-церемонія має відбутися 25 квітня. Цього року вперше на американську кінопремію «Оскар» номінуватимуться фільми, що виходили онлайн. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY