detector.media
02.01.2021 18:00
У Мінську керівника Академії «Пресклубу Білорусь» звільнили з-під варти та вислали до Росії
У Мінську керівника Академії «Пресклубу Білорусь» звільнили з-під варти та вислали до Росії
Йому не висунули звинувачення через російське громадянство.

У Мінську керівника Академії «Пресклубу Білорусь» Сергія Якупова звільнили з-під варти та вислали до Росії. Про це повідомляється на сайті пресклубу.

За словами адвоката Антона Гашинського, Якупову не висунули офіційні звинувачення в пособництві в ухиленні від сплати податків. Якупова доставили в аеропорт Мінська під конвоєм.

Про зміну запобіжного заходу для Якупова раніше просили кілька великих російських видань, у тому числі РБК: «Упевнені, що суспільної небезпеки Сергій не представляє і не має наміру чинити перешкоди законним слідчим діям», - йшлося в листі.

Нагадаємо, що четверо співробітників «Пресклубу Білорусь» залишаються під вартою.

31 грудня звинувачення в ухиленні від сплати податків і пособництві в цьому були пред'явлені засновниці пресклубу Юлії Слуцької, фінансовому директору пресклубу Сергію Ольшевського, програмному директорові Аллі Шарко, операторам Петру Слуцькому і Денису Соколовському, члену КС і колишній журналістці БТ Ксенії Луцкіній. Вони залишаються під вартою в СІЗО номер 1 на вулиці Володарського. Всі вони були затримані 22 грудня.

Затриманим співробітникам пресклубу можна направити листи через онлайн-сервіси письмо.бел та vkletochku.org.

Також можна писати за адресою: СИЗО-1, улица Володарского, 2, Минск, 220030 (першим класом, «рекомендованим з повідомленням», потрібно вкласти зворотний конверт з маркою).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY