detector.media
31.12.2020 14:40
80% новин на сайті Politeka грубо порушують стандарти журналістики – ІМІ
80% новин на сайті Politeka грубо порушують стандарти журналістики – ІМІ
Інші систематичні порушники стандартів – сайти 112, ТСН, «Обозреватель» та «Страна»

Інститут масової інформації (ІМІ) оприлюднив результати чергового, четвертого в цьому році, моніторингу дотримання профстандартів в українських онлайн-меді. Згідно дослідження, понад 96% матеріалів, написаних без порушень професійних стандартів, був у таких медіа: «Дзеркало тижня», «Українська правда», «Український тиждень», «Суспільне», «Ліга», «Букви» та Укрінформ.

Другим у рейтингу став сайт «Цензор» з показником у 94% матеріалів без порушень професійних стандартів. Третю позицію розділили сайти «Гордон» та «РБК-Україна».

Найгірші показники з дотримання професійних стандартів демонструє сайт Politeka, на якому 80% матеріалів містить грубі порушення стандартів професійної журналістики. 

Загалом  показники дотримання стандартів в онлайн-ЗМІ покращилися у четвертому кварталі 2020. Експерти вважають, що це наслідок зменшення немаркованої реклами після завершення місцевих виборів. 

За результатами моніторингу майже всі сайти зберегли свої місця в рейтингу ІМІ у порівнянні з даними досліджень за попередні квартали 2020 року.  

Фото: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY