detector.media
31.12.2020 13:46
Засновниці білоруського пресклубу пред’явили звинувачення і залишили під вартою (ДОПОВНЕНО)
Засновниці білоруського пресклубу пред’явили звинувачення і залишили під вартою (ДОПОВНЕНО)
31 грудня засновниці неформального об'єднання медіапрофесіоналів «Пресклуб Білорусь» (Press Club Belarus) Юлії Слуцькій звинуватили в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі (частина 2 статті 243 Кримінального кодексу Білорусії).

Про це йдеться на сайті пресклубу.

Вона залишиться під вартою до 22 лютого.

Фінансовий директор Сергій Ольшевський, програмний директор Алла Шарко, а також оператор Петро Слуцький також залишаються під вартою, імовірно звинувачення їм теж пред'явлено. Подальша доля програмного директора Академії пресклубу Сергія Якупова поки невідома.

«Ми дуже сподіваємося, що диво все-таки відбудеться і наші колеги скоро будуть на свободі. Ми бажаємо їм сил, мужності і витримки! І нехай Новий рік принесе усім нам добрі вісті і хороші події!», - повідомляє пресклуб.

ДОПОВНЕНО: 31 грудня 2020 року звинувачення в ухиленні від сплати податків і пособництві в цьому висунили програмній директорці «Пресклубу Білорусь» Аллі Шарко, фінансовому директору «Пресклубу Білорусь» Сергію Ольшевському, операторам Петру Слуцькому та Денису Соколовському.

Крім того, звинувачення за ч. 6 ст. 16 і ч. 2 ст. 243 КК Республіки Білорусь (пособництво в ухиленні від сплати податків) висунили членкині основного складу Координаційної ради Ксенії Луцкіній. Вона також є фігуранткою так званої «Справи Пресклубу».

До серпня 2020 року пані Луцкіна працювала в Белтелерадіокомпанії. Після виборів вона приєдналася до страйку та пішла з позиції кореспондентки телеканалу «Білорусь 2». Після цього, вона увійшла до основного складу Координаційної ради та разом з іншими звільненими журналістами планували створити на YouTube проєкт «Альтернативне телебачення», який розвивався за участю «Академії Пресклубу».

Нагадаємо, затримання та обшуки в помешканнях працівників пресклубу відбулись 22 грудня. У Мінську в аеропорту силовики затримали Юлію Слуцьку, а також прийшли з обшуками до офісу пресклубу, де перебував Сергій Ольшевський, та до помешкань Алли Шарко та Сергія Якупова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY