detector.media
30.12.2020 13:48
У Криму закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»
У Криму закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»
Поліція може оскаржити так звану постанову протягом 10 діб.

Підконтрольний РФ Центральний районний суд Сімферополя через відсутність складу правопорушення закрив справу громадянського журналіста, кореспондента «Кримської солідарності» Вілена Темерьянова. Про це 30 грудня повідомив захисник кореспондента Сервер Чолакчік, який разом з Ленуром Сефлаевим і Сейтосманов Каралієвим представляв його інтереси, передає «Кримська солідарність».

Поліція склала на пана Темерьянова адміністративний протокол за статтею 20.2.2. КоАП РФ (організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян в громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку).

«Хочу сказати, що це тиск на журналістів. Ця людина висвітлює події, що відбуваються в Криму, за якими стежить пильно весь народ. Таких людей, як Вілен, серед нашого народу дуже багато і такий тиск не зупинить, а зростить нових людей, які будуть висвітлювати те, що відбувається. Суд виніс єдине вірне в цій ситуації рішення – припинив провадження в справі щодо Темерьянова Вілена через відсутність у його діях складу злочину», – розповів пан Чолакчік.

Поліція може оскаржити так звану постанову протягом 10 діб.

«При вивченні матеріалів справи було видно, як працівники поліції, люди, які складають адміністративні протоколи, намагаються показати, що наш підзахисний є організатором якогось утопічного мітингу або масового заходи, якого насправді не було. Тому жодного складу правопорушення в матеріалах справи ні ми, сторона захисту, ні суддя не побачили», – додав адвокат.

Нагадаємо, кореспондент «Кримської солідарності» Вілен Темерьянов 3 листопада 2020 року висвітлював акцію підтримки біля Кримського гарнізонного військового суду, який оголосив вирок політв'язням Арсену Абхаірову, Рустему Емірусеінову та Ексендеру Абдулганієву. Його тоді затримали та склали два протоколи – за 20.2.5 КпАП Росії (порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) та за 20.6.1. (невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності). Того ж дня суд повернув ці протоколи поліцейським.

28 грудня в селищі Вільне Джанкойського району окупованого Криму особи, які назвалися працівниками поліції, затримали громадянського журналіста. Його примусово посадили в машину й відвезли до відділку поліції в Сімферополі. 

На фото: (зліва направо) Сервер Чолакчік, Вілен Темерьянов, Ленур Сефлаев, Сейтосман Каралієв / Кримська солідарність

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY