detector.media
28.12.2020 16:56
Зимовий марафон листів. Центр громадянських свобод закликає написати політв’язням Кремля
Зимовий марафон листів. Центр громадянських свобод закликає написати політв’язням Кремля
Зимові свята в неволі зустрінуть щонайменше 300 громадян України.

Серед політв’язнів Кремля — правозахисник Емір-Усеїн Куку, координатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв, громадянські журналісти Марлен Асанов і Ремзі Бекіров, ювелір Віктор Шур, журналіст Дмитро Штибліков, військовослужбовці Юрій Гордійчук і Павло Корсун, музейна співробітниця Олена Пех, музикант Валерій Матюшенко та багато інших. Про це повідомляє Центр громадянських свобод (ЦГС).

Протягом грудня-січня організатори традиційної кампанії — ЦГС і Euromaidan Press — публікуватимуть слова політв’язнів Кремля, їхніх рідних і відомих небайдужих українців (серед яких Мирослава Барчук, Павло Казарін, Ахтем Сеітаблаєв, Юрій Макаров, Олег Сенцов) про те, наскільки важливі такі листи. «Листи з волі — це ковток свободи, зв'язок із зовнішнім світом та величезна моральна підтримка. Листи нагадують бранцям, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються, що їх чекають на волі», — зазначили організатори.

Повні інструкції для написання листів та адреси в'язниць за цим посиланням.  

Організатори зазначили правила, яких слід дотримуватися, щоб оминути тюремну цензуру в Росії та Криму:

Листи для людей, які перебувають на непідконтрольній території Донбасу, можна направляти за адресою Центру громадянських свобод: 01024 Київ, Басейна 9-Г, оф.25. Якщо листи не вийде передати адресатам, їх отримають рідні полонених, зауважили в ЦГС.

Організатори закликають розповідати про «Зимовий марафон листів для в'язнів Кремля 2021» у соціальних мережах. Зокрема робити фото листа або селфі з підписаною листівкою, публікувати в соцмережах із хештегами #ЗимовийМарафон #WinterMarathon #LetMyPeopleGo #PrisonersVoice.

Нагадаємо, 1 грудня ГО КримSOS презентувала дослідження щодо насильницьких зникнень у Криму з початку окупації. За 6,5 років російської окупації 44 людини стали жертвами насильницьких зникнень в Криму. Про долю та місцезнаходження 15 з них досі нічого не відомо.

«Детектор медіа» розповів історію незаконно засудженого російською владою журналіста Миколи Семени, який у 2020 році опинився на свободі після 4 років неволі.

Натомість 28 грудня у Криму затримали громадянського журналіста, кореспондента «Кримської солідарності» Вілена Темерьянова.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY