detector.media
28.12.2020 12:30
У Китаї оголосили вирок журналістці, яка розповідала про спалах COVID-19 в Ухані
У Китаї оголосили вирок журналістці, яка розповідала про спалах COVID-19 в Ухані
Жань Жан записувала відео з переповнених крематоріїв і лікарень, на яких показувала спроби міста протидіяти поширенню хвороби.

У Китаї засудили до чотирьох років ув’язнення громадянську журналістку Жань Жан, яка розповідала про спалах коронавірусної хвороби в Ухані в лютому 2020 року. Про це повідомив її адвокат Рен Куаннью, передає «Радіо Свобода».

Жань Жан записувала відео з переповнених крематоріїв і лікарень, на яких показувала спроби міста протидіяти поширенню COVID-19. Журналістку звинуватили у «пошуку приводів для сварок та провокуванні» за її висвітлення хаотичної першої реакції на перші випадки захворювання.

Жань Жан на знак протесту ще в червні оголосила голодування, з того часу її годували силоміць через ніс. Її адвокат каже, що є підстави турбуватися про здоров’я журналістки. За його словами, минулого тижня вона пообіцяла відмовлятися від їжі «до самого кінця», якщо отримає важкий вирок.

Нагадаємо, The New York Times і ProPublica 19 грудня 2020 року опублікували спільне розслідування, у якому розповіли, що Китай на початку 2020 року використав тролів для применшення небезпеки коронавірусуЖурналісти видань отримали від хакерів більше 3200 урядових директив і 1800 службових записок.

Фото: Handout

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY